ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "στόχαστρο" της Google δωδεκάχρονος Έλληνας

12:21 - 25 Νοε 2013 | Τεχνολογία
Στο "στόχαστρο" της Google δωδεκάχρονος Έλληνας
Ένας μαθητής της A' Γυμνασίου από τη Θεσσαλονίκη «τράβηξε» τα βλέμματα των στελεχών της Google μέσα από την κατασκευή δυο εφαρμογών για τις επιθέσεις στο ίντερνετ.

Ο 12χρονος Νίκος Αδάμ βρέθηκε σε εκδήλωση προγραμματιστών στη συμπρωτεύουσα, παρουσιάζοντας στο κοινό τα τεχνολογικά «παιδιά» του, πάντα στην αγγλική γλώσσα.
Δεν  έχει σπουδάσει πληροφορική σε πανεπιστήμιο της Ελλάδας, αλλά χάρη στην ανάγνωση πολλών τεχνολογικών βιβλίων, το δωδεκάχρονο αγόρι κατάφερε να κατασκευάσει τα δικά του παιχνίδια, sites και apps. Μετά το ενδιαφέρον της γιγαντιαίας Google προς τις δυο εφαρμογές του, ο Νίκος Αδάμ παρακολουθεί μαθήματα προγραμματισμού και ρομποτικής. Πιο συγκεκριμένα, η επαφή τους έγινε στη 78η ΔΕΘ, όταν το αγόρι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περίπτερο της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, ο κολοσσός της Google ενδιαφέρθηκε για το site "tech is game", ένα νέο social media, που μοιάζει με το facebook, αλλά προσφέρει έξτρα ασφάλεια στην επικοινωνία των χρηστών. Παράλληλα, τα στελέχη της ενθουσιάστηκαν με το σύστημα ασφαλείας "DTD" και το "MSP", μια εφαρμογή που βοηθά στο να γράψει ο χρήστης "minecraft server", με σκοπό να παίζει με μόνο ένα «κλικ».
Ήδη, οι υπεύθυνοι της εταιρείας βρίσκονται σε συζητήσεις με τους γονείς του αγοριού, καθώς το χάρισμα του είναι αρκετά σπάνιο, δεδομένης της μικρής ηλικίας του! Προς το παρόν, ο μικρός μαθητής ασχολείται με τον κλάδο των υπολογιστών, ενώ σε αυτό βοηθάει πολύ η αγάπη του για γνώσεις και βιβλία.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 25 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.