ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Σκίζει" το PS4 της SONY: Από τον Νοέμβριο έχουν πουληθεί 4,2 εκ. κονσόλες

11:28 - 08 Ιαν 2014 | Τεχνολογία
Η ιαπωνική εταιρεία Sony ο γίγαντας των ηλεκτρονικών ειδών επιβεβαίωσε ότι η νέα κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 4 έχει πουλήσει περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια αντίτυπα από την ημέρα της κυκλοφορίας της το περασμένο Νοέμβριο.

Με αυτά τα αριθμητικά στοιχεία των πωλήσεων, η Sony είναι μπροστά στον ανταγωνισμό από την βασική αντίπαλο της την αμερικανική Microsoft, η οποία έβγαλε σε λειτουργία τη δική της κονσόλα το Xbox One σχεδόν ταυτόχρονα.

Σε ανακοίνωσή της η Sony ανέφερε ότι έως τις 28 Δεκεμβρίου οι πωλήσεις του PS4 είχαν ξεπεράσει τα 4,2 εκατομμύρια και ελπίζει να φθάσει τα 5 εκατομμύρια πωλήσεις στο τέλος του Μαρτίου σε όλο τον κόσμο.

« Ο στόχος είναι σίγουρα πολύ κοντά και οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται δυναμικά. Σίγουρα θα επιτευχθεί ο στόχος σύντομα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Φιλίπ Καρντόν, Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Computer Entertainment.

Η ιαπωνική ομάδα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει σχεδόν διπλασιαστεί (αύξηση +90%) ο αριθμός των συνδρομητών της ηλεκτρονικής υπηρεσία του PS μέσω της οποίας παίζεται online το PS4.

«Τουλάχιστον το ήμισυ των κατόχων του PS4 είναι συνδρομητής στο PS +», σημείωσε ο Καρντόν.

Μόλις τη Δευτέρα η Microsoft είχε γνωστοποιήσει τι δικές της πωλήσεις για το Xbox One αναφέροντας ότι είχαν δοθεί τρία εκατομμύρια από τις 22 Νομεβρίου ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας της κονσόλας.
Τόσο το PlayStation 4 όσο και το Xbox One είναι σε άμεσο ανταγωνισμό στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μέσω κονσόλας και για πρώτη φορά οι δυο αντίπαλες εταιρείες "ρίσκαραν" και έβγαλαν τα κορυφαία προϊόντα τους στην αγορά σχεδόν ταυτόχρονα με απόσταση λίγων 24ωρων.
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.