ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Αυξημένες πωλήσεις με δυσαρεστημένους επενδυτές

12:20 - 29 Ιαν 2014 | Τεχνολογία
Apple: Αυξημένες πωλήσεις με δυσαρεστημένους επενδυτές
H Apple μπορεί να πούλησε περισσότερα iPhone και iPad από το προηγούμενο τρίμηνο -εξάλλου ήταν η εορταστική περίοδος- οι επενδυτές της όμως εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι, αναπολώντας τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν κάθε μετοχή της Apple ισοδυναμούσε με 700 δολάρια.

Το πρώτο οικονομικό τρίμηνο για την Apple ενίσχυσε την αντίληψη πως η εταιρεία πουλάει τις συσκευές της σε επαναλαμβανόμενους πελάτες που αναβαθμίζουν - φαινόμενο που εμφανίζεται και στην περίπτωση της Samsung, κρίνουν οι αναλυτές της αγοράς.

Οι εκτιμήσεις για το επόμενο τρίμηνο που εξέδωσε η διοίκηση εντείνουν την δυσπιστία των μετόχων, αφού υπολείπονται κατά 3 δισ. τα νούμερα των αναλυτών (43 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014). 
Σήμερα, η μετοχή της Apple έχει φτάσει στα 506 δολάρια, μειωμένη κατά 8% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τριμήνου. Εν τω μεταξύ, ο Τιμ Κουκ υπόσχεται ότι «η καινοτομία βρίσκεται στο μεδούλι της Apple» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η εταιρεία που διευθύνει «θα ξανακάνει το θαύμα της», όπως έκανε τέσσερα χρόνια πριν με το iPad ή παλαιότερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.