ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Δείτε όλες τις εφαρμογές που σας "κατασκοπεύουν" και μπλοκάρετέ τις!

13:25 - 29 Ιαν 2014 | Τεχνολογία
Facebook: Δείτε όλες τις εφαρμογές που σας "κατασκοπεύουν" και μπλοκάρετέ τις!
Το Facebook είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν θελετε να κρατήσετε επαφή με φίλους και γνωστούς, να μοιραστείτε φωτογραφίες και να παρακολουθήσετε πως εξελίσσεται η ζωή των διαδικτυακών σας φίλων.

Οι χρήστες δεν επιβαρύνονται οικονομικά καθώς η χρήση του είναι ελεύθερη, ωστόσο, αυτό δε συνεπάγεται πως δεν υπάρχει και το ανάλογο τίμημα... Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook δίνετε στην εταιρεία χιλάδες πληροφορίες για τις δραστηριότητές σας και τον εαυτό σας, που εν συνεχεία τις πουλάει στους διαφημιστές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν ότι όταν κατεβάζουν ή εγγράφονται σε ένα application, αυτομάτως "παραχωρούν" οικειοθελώς προσωπικά στοιχεία που περιλαμβάνουν αριθμό τηλεφώνου, e - mail, αλλά και πολύ συχνά την τρέχουσα τοποθεσία σας που εμφανίζεστε online μέσω του λογαριασμού σας.

Αν θέλετε να προστατέψετε αποτελεσματικά την ιδιωτική σας σφαίρα (privacy), μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα: αφενός να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στον υπολογιστή σας, είτε να τσεκάρετε τη λίστα με τις εφαρμογές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας και να τις τροποποιήσετε αναλόγως.

Ξεκινώντας από τις διαφημίσεις, που είναι και το πιο εύκολο

Σίγουρα θα σας προσφέρει παρηγοριά το να μάθετε ότι οι διαφημίσεις που απευθύνονται σε εσάς έρχονται ανώνυμα και μαζικά, και σε όσους ανήκουν σε στα ανάλογα "target group". Δεν απευθύνονται κυριολεκτικά μόνο σε σας, παρόλο που φαίνεται κατ' αυτό τον τρόπο. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτές, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες πατώντας εδώ και εδώ. Αν πάλι θέλετε να απενεργοποιήσετε τα cookies κατά την περιήγησή σας πατήστε σε αυτόν τον σύνδεμο και διαβάστε ένα σχετικό κείμενο.

Σχετικά με τα apps: Τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πιο πολύπλοκα

Ένας συνποπτικός οδηγός βημάτων είναι ο ακόλουθος: Settings > Apps > Apps you use > Show All Apps > Edit/delete. Αναλυτικότερα:

1) Πηγαίντε στο "κουμπί ρυθμίσεων" στην πάνω δεξιά μεριά του προφίλ σας.

Facebook settings

2) Πατήστε πάνω στο "settings".

Facebook settings

3) Μέσα στο μενού "settings" πηγαίνετε πάνω στo "Apps".

Facebook settings

4) Για να δείτε όλες τις εφαρμογές που είστε εγγεγραμμένος/συνδεδεμένος πηγαίνετε στο "show all apps".

Facebook settings

5) Αν ο αριθμός των παραπάνω εφαρμογών είναι αρκετά ως πολύ μεγάλος, διαμορφώστε την προεπισκόπηση οθόνης (zoom) με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όλες ορατές.

Facebook settings

6) Δίπλα σε κάθε εφαρμογή υπάρχει το "edit" και ένα "x button" (κουμπί διαγραφής).

Facebook settings

7) Για παράδειγμα η εφαρμογή "QuizUp" γνωρίζει το e - mai, τα γενέθλια, την τρέχουσα τοποθεσία αλλά και τον τηλεφωνικό σας αριθμό, μιας και είναι εφαρμογή για κινητά.

Facebook settings

8) Αυτά όμως είναι μόνο η αρχή! Πατώντας πάνω στο"?" μαθαίνετε πολύ περισσότερα!

Facebook settings

Μπορεί ως γενικότερη διαδικασία να απαιτήσει κάμποσο χρόνο, όμως είναι το μόνο μέσο προστασίας σε όσους παραβιάζουν ερήμην τα προσωπικά σας δεδομένα.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:58 - 30 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.