ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sony: Αποχωρεί από την αγορά υπολογιστών

13:10 - 06 Φεβ 2014 | Τεχνολογία
Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Sony ανακοίνωσε επίσημα την πώληση του τμήματος που αφορά τους προσωπικούς υπολογιστές (Vaio PC) και την επικέντρωσή της στην αγορά των τηλεοράσεων.

Το τμήμα προσωπικών υπολογιστών της Sony θα πουληθεί στην εταιρεία Japan Industrial Partners, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το τίμημα της εξαγοράς. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές της εφημερίδας Nikkei, η μεταβίβαση θα κοστίσει περί τα 490 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η Sony θα προχωρήσει στην περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας, παγκοσμίως, μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Πιο συγκεκριμένα, θα περικοπούν 1.500 θέσεις εργασίας στην Ιαπωνία και άλλες 3.500 θέσεις στο εξωτερικό. Όμως, η νέα εταιρεία που θα συσταθεί για την παραγωγή των Vaio θα προχωρήσει στην πρόσληψη 250 έως 500 πρώην εργαζομένων στη Sony. Παράλληλα, η Sony θα επενδύσει στη νέα εταιρεία, χρηματοδοτώντας κατά 5% στο αρχικό της κεφάλαιο ώστε να τη βοηθήσει στο ξεκίνημά της.

Σε ότι αφορά το τμήμα τηλεοράσεων της Sony, η εταιρεία σκοπεύει να ιδρύσει μια νέα θυγατρική έως τον Ιούλιο του 2014. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της δραστική περιστολής δαπανών, η ιαπωνική εταιρεία θα υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση στην τοποθέτηση των προϊόντων της, στοχεύοντας πρωτίστως στο high-end κομμάτι της αγοράς τηλεοράσεων και επικεντρώνοντας την παραγωγή της στα μοντέλα 4K και 2K. Με τις συγκεκριμένες αλλαγές η εταιρεία ελπίζει από το 2015 ο κλάδος των τηλεοράσεων να καταστεί κερδοφόρος.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.