ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Smartphone 25 δολαρίων από τη Mozilla

11:46 - 24 Φεβ 2014 | Τεχνολογία
Το πρωτότυπο ενός smartphone αξίας 25 δολαρίων, το οποίο απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό των αναπτυσσόμενων χωρών, παρουσίασε η Mozilla, διάσημη για τον browser Firefox.

Η συσκευή αναπτύσσεται σε συνεργασία με την κινεζική Spreadtrum – συμφωνία με την οποία ανακοινώθηκε στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη- και, αν και σίγουρα δεν ανταγωνίζεται τα ακριβότερα high-end μοντέλα, μπορεί να «τρέχει» εφαρμογές και να συνδέεται στο Ίντερνετ. Το λειτουργικό του είναι το Firefox OS της εταιρείας, το οποίο αποτελεί την «εμπροσθοφυλακή» της «επέλασης» της Mozilla σε αγορές όπως η Ινδία και η Ινδονησία, καθώς και άλλες χώρες.
Η εταιρεία ελπίζει να αποκτήσει πλεονεκτική θέση στις συγκεκριμένες αγορές, τις οποίες τώρα αρχίζουν να «στοχεύουν» οι εταιρείες τεχνολογίας. «Συνεργαζόμαστε μαζί τους (με την Spreadtrum) για να “σπάσουμε” το φράγμα των 50 δολαρίων, που είναι δύσκολο» δήλωσε στο CNET ο Μπρένταν Άιχ, στέλεχος της Mozilla.


Τα τηλέφωνα εκ πρώτης όψεως φαίνονται μικρά και με περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με συσκευές με Android και iOS, ωστόσο ο Μίτσελ Μπέικερ, επικεφαλής του Ιδρύματος Mozilla, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Mobile World Congress ότι οι συσκευές πρέπει να κριθούν με διαφορετικά, πιο «low end» κριτήρια.
Πέρα από τη συνεργασία με την Spreadtrum, η Mozilla επεκτείνει τις συνεργασίες της με την Alcatel και τη ZTE, τις οποίες είχε ανακοινώσει στο περσινό Mobile World Congress. Σε αυτό το πλαίσιο η Alcatel παρουσίασε το One Touch Fire OS, με επεξεργαστή quad core και υποστήριξη δικτύων 4G LTE, καθώς και μια πρώιμη έκδοση του επερχόμενου tablet One Touch Fire 7. Από πλευράς της η ZTE προωθεί τα Open C και Open II. Επίσης, η Huawei παρουσίασε το πρώτο της τηλέφωνο με Firefox OS. Το Υ300 διαθέτει οθόνη 4 ιντσών (800x480), dual core επεξεργαστή, 512 ΜΒ RAM, κάμερα των 5 megapixel πίσω και των 0,3 εμπρός και λειτουργικό Firefox OS 1.1.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.