ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο smartphone εγγυάται ασφαλείς επικοινωνίες

13:00 - 06 Μαρ 2014 | Τεχνολογία
Νέο smartphone εγγυάται ασφαλείς επικοινωνίες
Στη «μετά – Σνόουντεν» εποχή, πολλές εταιρείες τεχνολογίας δραστηριοποιούνται στον χώρο της ασφάλειας επικοινωνιών. Μία από αυτές είναι η FreedomPop: πρόκειται για μία εταιρεία που παρέχει ασύρματες επικοινωνίες, η οποία λανσάρει το Private Phone.

Πρόκειται για ένα τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιεί προηγμένη κρυπτογράφηση για να «ασφαλίζει» τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα, ενώ παρέχει επίσης ανώνυμο web browsing. Ακόμη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable, από τη στιγμή που «τρέχει» στο δίκτυό της, επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει τον αριθμό τηλεφώνου του όποτε επιθυμεί, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον επίδοξο αγοραστή να το αποκτήσει πληρώνοντας με Bitcoins.

Όσον αφορά στο hardware του, στην ουσία πρόκειται για ένα Samsung Galaxy SII. Διαθέτει επεξεργαστή dual core 1,2 GHz Samsung Exynos, 16GB αποθηκευτικού χώρου και κάμερα των 8 megapixel. Η τιμή του είναι στα 189 δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το τηλέφωνο εμποδίζει online marketers να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του χρήστη στο web, και γενικότερα «τρίτους» να υποκλέπτουν επικοινωνίες, ενώ «παρακάμπτει» οποιουσδήποτε περιορισμούς πρόσβασης σε ιστοσελίδες, επιτρέποντας την είσοδο σε κάθε site. Επίσης, προστατεύεται από ιούς και άλλα malware, ενώ «ασφαλίζει» δεδομένα σε περίπτωση κλοπής ή απώλειάς του, βοηθώντας παράλληλα τον χρήστη να το ξαναβρεί. Στις δυνατότητές του περιλαμβάνεται το μπλοκάρισμα ανεπιθύμητων «επισφαλών» κλήσεων και μηνυμάτων, ενώ παράλληλα μπλοκάρει κακόβουλες ιστοσελίδες, που στοχεύουν στην κλοπή δεδομένων.

Στον συγκεκριμένο χώρο δραστηριοποιούνται επίσης η SGP Technologies, η οποία παρουσίασε το Blackphone, καθώς και η Boeing, που αναπτύσσει το Black για εργαζομένους σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:05 - 06 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.