ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία μαγευτική ματιά στα αεροπορικά ίχνη πάνω από την Ευρώπη (vid.)

06:43 - 24 Μαρ 2014 | Τεχνολογία
Μία μαγευτική ματιά στα αεροπορικά ίχνη πάνω από την Ευρώπη (vid.)
Πως μοιάζει άραγε μία γεμάτη μέρα με αεροπορικά ίχνη πάνω από την Ευρώπη; Κατά κάποιο τρόπο σαν "ορμητικό ποτάμι" πάνω από τα σύννεφα, σύμφωνα με την οπτικοποίηση που ακολουθεί.

Η σύντομη απεικόνιση αναπαριστά 24 ώρες αεροπορικών δεδομένων, που συγκεντρώθηκαν μία περιόδο του Ιούλη το 2013. Τα αεροπλάνα απογειώνονται από τον Ατλαντικό στην Βόρεια Αμερική σαν πύραλοι εκτοξεύοντας μπλε φωτιά. Οι λαμπεροί κόνδυλοι απεικονίζουν τους ενεργούς κόμβους κοντά στο Λονδίνο όπως το Χίθροου, το πιο "δραστήριο" διεθνές αεροδρόμιο της υφηλίου και το Γκότγουικ.

Όμως πόσες πτήσεις διασχίζουν τον ουρανό της Ευρώπης; Σύμφωνα με το Eurocontrol, οι καθημερινές πτήσειςανέρχονται στις 26.000, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών αεροπλάνων και των αεροσκαφών. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα πολύ μεγάλο τμήμα αυτού του όγκου διαχειρίζεται από την εταιρεία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας NATS, η οποία προέβη και στην σχετική απεικόνιση. Οι εργαζόμενοι της NATS χειρίζονται τυπικά περισσότερες από 6.000 πτήσεις ημερησίως. Aν αναρωτιέστε τι συνεπάγεται αυτό στην πράξη, ακολουθεί μία σύντομη περιγραφή:

Ο εναέριος χώρος του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει ένα δίκτυο διαδρόμων ή αεραγωγών. Αυτοί είναι συνήθως 10 μίλια σε πλάτος και φτάνουν σε ύψος τα 24.000 πόδια από τις βάσεις. Συνδέουν συνήθως τους κεντρικούς κόμβους της εναέριας κυκλοφορίας που εξυπηρετούν με τη σειρά τους άλλα αεροδρόμια μέσω ανταποκρίσεων. Σε χαμηλότερο υψόμετρο, οι ζώνες ελέγχου οριοθετούνται γύρω από κάθε αεροδρόμιο. Η περιοχή πάνω από τα 24.000 πόδια είναι γνωστή ως "άνω εναέριος χώρος".

Οι πιλότοι χρειάζεται να δρομολογήσουν ένα σχέδιο πτήσης για κάθε ταξίδι, που θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως προορισμός, διαδρομή, χρόνο ταξιδιού και υψόμετρο.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:16 - 24 Μαρ 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.