ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληρώστε με το δαχτυλικό σας αποτύπωμα - Η Samsung "καταργεί" τους κωδικούς

07:34 - 05 Απρ 2014 | Τεχνολογία
Πληρώστε με το δαχτυλικό σας αποτύπωμα - Η Samsung "καταργεί" τους κωδικούς
Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο νέο Samsung Galaxy S5 βοηθά, για πρώτη φορά, τους χρήστες να κάνουν τις πληρωμές PayPal σε απευθείας σύνδεση, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογούν μεγάλους κωδικούς.

Οι κατασκευαστές του νέου Samsung Galaxy S5 πήγαν το scanner δαχτυλικού αποτύπωματος στα smartphone, όχι ένα αλλά πολλά βήματα παραπέρα. Μετα την πολύ διαδεδομένη χρήση του δαχτυλικού αποτυπώματος για ξεκλείδωμα της συσκευής iPhone 5, το νέο κινητό τηλέφωνο της Samsung, που κυκλοφορεί στην αγορά στις 11 Απριλίου, καινοτομεί και λανσάρει μια πολύ ευρύτερη χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

 

Έτσι, οι ιδιοκτήτες του νέου smarthone της Samsung θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους σε site και εφαρμογές που χρησιμοποιούν PayPal, απλά και μόνο με ένα πέρασμα του δαχτύλου τους στο αντίστοιχο κουμπί του τηλεφώνου. 

 

Το νέο σύστημα πληρωμών της Samsung είναι η πρώτη εμπορική ανάπτυξη ενός νέου πρωτοκόλλου της FIDO Alliance, μια ομάδας που ιδρύθηκε από εταιρείες τεχνολογίας για να λήξη την εξάρτησή μας από επισφαλείς κωδικούς πρόσβασης. "Οι άνθρωποι, σήμερα, έχουν να πληκτρολογήσουν εννιαψήφιους κωδικούς πρόσβασης παντού, ακόμη και στο μετρό με το ένα χέρι», λέει ο Joel Yarbrough, Διευθυντής στην PayPal. "Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για λόγους ευκολίας και...μνήμης, να επιλέγουν απλούς κωδικούς πρόσβασης και να τους επαναχρησιμοποιούν σε διάφορες υπηρεσίες, κάτι που με τη σειρά του καθιστά ευκολότερο για τους εγκληματίες να υποκλέψουν τους λογαριασμούς τους", εξηγεί. "Μια τέτοια υπηρεσία, λοιπό, όχι μόνο βελτιώνει τα επίπεδα χρηστικότητας αλλά αυξάνει και δραματικά το επίπεδο ασφαλείας", καταλήγει ο Yarbrough.

 

mobile phone showing UI

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:33 - 05 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.