ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αγγλία "πληρώνει" 5,5 εκ. λίρες τη Microsoft για επέκταση υποστήριξης των Windows XP

00:01 - 09 Απρ 2014 | Τεχνολογία
Η Αγγλία "πληρώνει" 5,5 εκ. λίρες τη Microsoft για επέκταση υποστήριξης των Windows XP
Η μια χώρα μετά την άλλη ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να "χρηματίσουν " τη Microsoft, υποστηρίζοντας πως το κόστος αναβάθμισης των χιλιάδων υπολογιστών με Windows XP είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος επέκτασης, ενώ στο ίδιο club εισήλθε και η Δανία...

Οι κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Ολλανδίας είναι διατεθειμένες να πληρώσουν στη Microsoft πολλά λεφτά προκειμένου να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τα Windows XP, καθώς οι υπολογιστές στο δημόσιο τομέα και των χωρών χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο για να μεταβούν σε άλλο λογισμικό, με κόστος, φυσικά, εξαιρετικά υψηλό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το κόστος επέκτασης φτάνει στα 5,5 εκ. λίρες, με τη συμφωνία να ισχύει μόνο για ένα έτος, μέσα στο οποίο οι χρήστες του δημόσιου τομέα θα πρέπει να μετακινηθούν σε νεότερο λογισμικό.

xp end080414

Η Crown Commercial Service (CCS) έχει εξουσιοδοτηθεί να παρέχει τις ενημερωμένες εκδόσεις λογισμικού ασφαλείας για τα Windows XP, Office 2003 και του Exchange 2003 για το σύνολο του βρετανικού δημοσίου τομέα."Έχουμε κάνει μια συμφωνία με την CCS για την επέκταση υποστήριξης των Windows XP για ένα έτος μέχρι τις 8 Απριλίου 2015", δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.

 

Πρακτικά, οι υπολογιστές που πρέπει να αναβαθμιστούν ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες. Υπολογίζεται πως το Σεπτέμβριο του 2013, το 85% των υπολογιστών στη Βρετανία, 'έτρεχε' ακόμη XP. Αντίθετα, μόνο το 14% χρησιμοποιούσε Windows 7 και μόλις το 1% Windows 8.

 

Οι Βρετανοί εκφράζουν την ελπίδα ότι η Microsoft θα αλλάξει γνώμη σχετικά με τον τερματισμό της υποστήριξης XP, ή ότι θα υπάρξει μια εθνική λύση- η οποία φαίνεται να έχει συμβεί με την παρέμβαση του CCS. Η επέκταση της υποστήριξης θα δώσει στις κρατικές υπηρεσίες το περιθώριο να μεταβούν από τα Windows XP σε νεότερα λογισμικά, με την CCS να ισχυρίζεται πως η συγκεκριμένη συμφωνία θα εξοικονομήσει στην κυβέρνηση περισσότερο από 20 εκατ. λίρες.

 

Το ολλανδικό Υπουργείο Εσωτερικών, από τη μεριά του διαπραγματεύτηκε μια ξεχωριστή συμφωνία πολλών εκατομμυρίων ευρώ με τη Microsoft για περίπου 40.000 υπολογιστές σε επίπεδο δημοσίου τομέα, που εξακολουθούν να "τρέχουν" Windows XP. Ωστόσο, η Microsoft είχε ανακοινώσει την ημερομηνία παύσης των Windows XP το 2007, δίνοντας στην κυβέρνηση επτά ολόκληρα χρόνια για να περάσει σε νεότερο λογισμικό- κάτι που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 08 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.