ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορτίστε το κινητό σας σε μόλις 30 δευτερόλεπτα!

09:53 - 09 Απρ 2014 | Τεχνολογία
Φορτίστε το κινητό σας σε μόλις 30 δευτερόλεπτα!
Η εξέλιξη στη νανοτεχνολογία έφερε μια μπαταρία για κινητά τηλέφωνα, διά χειρός της ισραηλινής εταιρίας Storedot, που χρειάζεται ακριβώς μισό λεπτό για να κάνει αυτό που άλλες θέλουν ώρα- να φορτίσει πλήρως.

Η εταιρία StoreDot είναι ειδική σε τεχνολογίες που σαν ιδέα ξεκινούν μιμούμενες διαδικασίες που παρατηρούνται στη φύση, κι άρα αποδοτικές και, φυσικά, φιλικές προς το περιβάλλον. Η νέα καινοτομία της ονομάζεται "nanodots" και μία από τις εφαρμογές της είναι η καινούρια μπαταρία, που κατασκεύασε, η οποία μειώνει τον χρόνο φόρτισης της στα 30 δευτερόλεπτα.

Στο συμπόσιο Think Next της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε χτες, η StoreDot εξήγησε λεπτομερώς την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από τα nanodots και πως αυτά μπορούν να αλλάξουν ριζικά το τεχνολογικό πεδίο στα επόμενα χρόνια.

Battery

Τα nanodots προκύπτουν από βιο-οργανικό υλικό κι εξαιτίας του μεγέθους τους έχουν αυξημένη χωρητικότητα όσον αφορά στα ηλεκτρόδια και απόδοση ηλεκτρολυτών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μπαταριών, που μπορούν να φορτίζονται σε λεπτά αντί για ώρες.

"Η τεχνολογία των nanodots θα επιτρέψει τη σύνθεση νέων νανοϋλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές", επισημαίνει η εταιρία, σε δελτίο τύπου της."Η επικέντρωσή μας στην εμπορική εκμετάλλευση των υλικών που έχουμε ανακαλύψει μας οδήγησε στην κατασκευή μια τέτοιας μπαταρίας. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που αυτή η καινοτόμα νανοτεχνολογία, εμπνευσμένη από τη φύση, όχι απλά αλλάζει τους κανόνες στις δυνατότητες των φορητών συσκευών, αλλά είναι επίσης φιλική προς το περιβάλλον", καταλήγουν οι ιθύνοντες. 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:17 - 09 Απρ 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.