ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι την Παρασκευή 25 Απριλίου η συμφωνία Microsoft-Nokia

12:46 - 22 Απρ 2014 | Τεχνολογία
Η Microsoft ξεκαθάρισε ότι η επικείμενη εξαγορά της Nokia θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή 25 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στο επίσημο blog της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο νομικός σύμβουλος της Microsoft, Brad Smith, με ένα post ανακοίνωσε ότι «η συμφωνία της εξαγοράς θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 25 Απριλίου, όταν επίσημα θα υποδεχθούμε τη Nokia Devices και Services σαν μέρος της ευρύτερης οικογένειας της Microsoft».

Η συμφωνία εξαγοράς είχε αρχικά ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και ενώ αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου, στη συνέχεια μετατέθηκε για τον Απρίλιο. Η καθυστέρηση φέρεται να προέκυψε από τις νομικές αντιδικίες που προέκυψαν με διάφορες ρυθμιστικές αρχές διαφόρων κυβερνήσεων.

Παράλληλα, στο μεσοδιάστημα υπήρξαν σημαντικές αλλαγές και στην ίδια τη Microsoft, αφού ο Steven Ballmer, εμπνευστής της συμφωνίας, αποχώρησε για να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας ο Satya Nadella. Επιπλέον, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop, θα ενταχθεί στο δυναμικό της Microsoft και θα συνεχίσει να προΐσταται των συσκευών Nokia, μεταξύ άλλων.

Στη γενικότερη φημολογία εντάσσεται και η πιθανή αλλαγή της ονομασίας της Nokia σε Microsoft Mobile, αλλά αυτό δεν ήταν μέρος της ανακοίνωσης για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Nokia σχεδιάζει να συνεχίσει τις δραστηριότητές της εκτός της αγοράς συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Πιο συγκεκριμένα, η φινλανδική εταιρεία πρόκειται να επικεντρωθεί σε αντικείμενα όπως οι ηλεκτρονικοί χάρτες HERE, το τμήμα δικτύων Nokia Solutions και Networks, αλλά και με φουτουριστικά προγράμματα όπως η δημιουργία εφαρμογών για αυτό-οδηγούμενα οχήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.