ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple εναντίον Samsung: Αποζημίωση 120 εκατ. δολαρίων για παραβίαση πατεντών

12:13 - 05 Μαϊ 2014 | Τεχνολογία
Apple εναντίον Samsung: Αποζημίωση 120 εκατ. δολαρίων για παραβίαση πατεντών
Με απόφαση του Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η Samsung υποχρεώνεται να πληρώσει 119,6 εκατ. δολάρια στην Apple για παραβίαση δύο ευρεσιτεχνιών.

Φαίνεται πως ο "πόλεμος της πατέντας" μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών, Samsung και Apple,καλά κρατεί αφού σήμερα, με αλλεπάληλες δικαστικές μάχες, όπου οι δυο εταιρίες αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση πατεντών αναφορικά με τα smartphones. Ωστόσο, μεγάλη νικήτρια της αναμέτρησης, αναδείχθηκε σήμερα η Apple, καθώς μετά από απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, η samsung υποχρεώνεται να της καταβάλει αποζημίωση ύψους 119,6 εκατ. δολαρίων για παραβίαση δύο πατεντών.

Η Apple, αρχικά, κατηγορύσε την κορεάτικη Samsung πως έχει παραβιάσει πέντε πατέντες της -μία εκ των οποίων το "slide to unlock" για ξεκλείδωμα της συσκευής- και ζητούσε 2,2 δισ. δολάρια. Η Samsung, από την άλλη, αρνιόταν τις κατηγορίες και ζητούσε 6 εκατ. δολάρια, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική εταιρεία είχε παραβιάσει δύο ευρεσιτεχνίες της για smartphones, όσον αφορά στην χρήση της κάμερας και τη μετάδοση βίντεο.

Τελικά το δικαστήριο δικαιώσε την Apple για τις δύο πατέντες από τις τέσσερις, ενώ η Samsung πήρε κι αυτή το "κατιτίς" της, αφού παράλληλα αποφασίστηκε πως η Apple παραβίασε μία από τις πατέντες της και θα της πληρώσει το ποσό των 158.400 δολαρίων ως αποζημίωση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, αναλυτές της βιομηχανίας θεωρούν την αντιπαράθεση αυτή ως μία προσπάθεια της Apple να περιορίσει την ανάπτυξη και εξάπλωση των τηλεφώνων που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google, Android. Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος «υπέρμαχος» του Android. Σε σχόλιό της σχετικά με την ετυμηγορία, η Apple αναφέρει ότι «η Samsung εσκεμμένα έκλεψε τις ιδέες μας και αντέγραψε τα προϊόντα μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:42 - 05 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.