ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατασκευάστηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο με κουμπιά Braille

12:36 - 21 Μαϊ 2014 | Τεχνολογία
Κατασκευάστηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο με κουμπιά Braille
Κατασκευάστηκε με την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης.- Αναμένεται να κοστίζει 60 λίρες.

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με πλήκτρα Braille είναι πλέον γεγονός. Η βρετανική κατασκευάστρια εταιρία τεχνολογίας OwnFone το κοστολογεί περί τις 60 λίρες κι ο λόγος που η τιμή του συγκεκριμένου τηλεφώνου θα είναι τόσο προσιτή, οφείλεται κατά κύριο λόγο, στο ότι κατασκευάζεται με την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

"Οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν το τηλέφωνο τους με 2 έως 4 κουμπιά Braille. Τα κουμπιά είναι προγραμματισμένα για κλήσεις σε οικογένεια, φίλους, φροντιστές ή επείγοντα. Είναι το πρώτο τηλέφωνο με τρισδιάστατα εκτυπωμένο πληκτρολόγιο. Παράλληλα, για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν Braille μπορούμε να εκτυπώσουμε κανονικά γράμματα επάνω στα κουμπιά", δήλωσε στο BBC, ο κατασκευαστής του τηλεφώνου, Τομ Σάντερλαντ.

Το 2013, ένα παρόμοιο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο κατασκευάστηκε από το Indian Institute of Technology, ωστόσο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά. Αντίθετα, το νέο τηλέφωνο της OwnFone θα πωλείται κανονικά στην αγορά. Πριν από μερικά χρόνια, η βρετανική εταιρεία έγινε ευρύτερα γνωστή όταν δημιούργησε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας που επέτρεπε στον χρήστη να τη διαμορφώσει ώστε να καλεί μόνο συγκεκριμένες επαφές.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.