ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα...πάνω κάτω στους browsers- Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι σήμερα

11:26 - 11 Ιουν 2014 | Τεχνολογία
Τα...πάνω κάτω στους browsers- Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι σήμερα
Κάποτε ο Internet Explorer αποτελούσε τη βασική επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών του διαδικτύου. Δεν είναι τυχαίο πως σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2008, ο browser της Microsoft είχε λάβει ποσοστά της τάξης του 90%. Ωστόσο, η αλματώδης αύξηση της τεχνολογίας φαίνεται πως έβαλε τέλος στο «μονοπώλιο» του Internet Explorer.

Ο Mozilla Firefox ήταν ο πρώτος browser που όχι μόνο ανταγωνίστηκε τον Internet Explorer, αλλά κέρδισε και τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας. Αλλά, η Google δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, ετοιμάζοντας τη δικιά της απάντηση μέσω του Google Chrome, δημιουργώντας μια ακόμα αξιόπιστη επιλογή σερφαρίσματος. Παράλληλα η Apple, κυρίως μέσω των iPhone, κατάφερε να κάνει πιο δημοφιλή τον Safari.

Έτσι, οι χρήστες του διαδικτύου μπορούσαν πλέον να επιλέγουν το browser της αρεσκείας τους, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους, ρίχνοντας τα ποσοστά του Internet Explorer στα...τάρταρα.

Σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στο BusinessInsider, κάλεσε τους χρήστες να απαντήσουν ποιο browser χρησιμοποιούν τόσο στον υπολογιστή τους, όσο και στο κινητό τους. Από την έρευνα στους browsers των κινητών, προκύπτουν τα εξής:

  • Ο απίστευτος αριθμός πωλήσεων iPhone τα τελευταία χρόνια, ανέβασε το ποσοστό του Safari στο 59.1% στα κινητά.
  • Ο Google Chrome μαζί με το λειτουργικό Android πιάνουν ένα ποσοστό κοντά στο 35% και βρίσκονται στη δεύτερη θέση, πίσω από το browser της Apple.
  • Ο Internet Explorer καταγράφει απογοητευτικά ποσοστά ύψους μόλις 1.8%.

Οσον αφορά τους υπολογιστές όμως, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά:

  • Ο browser της Microsoft παρόλο που έχει χάσει μεγάλο ποσοστό χρηστών του διαδικτύου, συνεχίζει να βρίσκεται στη πρώτη θέση με 43.3%.
  • Στη δεύτερη θέση έρχεται το Google Chrome με 30.6%.
  • Ακολουθούν Firefox και Safari με ποσοστά 12.5% και 10.3% αντίστοιχα.

chrome browser share shart of the day

Τελευταία τροποποίηση στις 13:08 - 11 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.