ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνονται συνεχώς οι χρήστες των Windows

13:19 - 04 Αυγ 2014 | Τεχνολογία
Μειώνονται συνεχώς οι χρήστες των Windows
Extra λόγους για...γκρίνια στους κόλπους της Microsoft δίνουν τα στοιχεία Ιουλίου από την Net Applications, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται περαιτέρω πτώση της χρήσης των Windows 8.

Αναλυτικότερα, το συνολικό ποσό για όλες τις εκδόσεις των Windows 8 υποχώρησε κατά 0,06 % στο 12,48%, με κυριότερο λόγο για αυτήν την πτώση την τελευταία έκδοση των Windows 8.1, η οποία αναμένεται να λάβει το τελικό update μέσα στον Αύγουστο.

Τα Windows 7 από την άλλη, ο "Peter Pan των λειτουργικών συστημάτων" ανέβασαν το ποσοστό χρήσης τους κατά 0,67% στο συνολικό 51,22%, "δεσμεύοντας" για τρίτο συνεχή μήνα πάνω από το ήμισυ της αγοράς χρηστών.

Τα Windows Vista ανέκαμψαν ελαφρά κατά 0,1% φτάνοντας το 3,05%, ενώ σχετικά με τα Windows XP διαπιστώθηκε για πρώτη φορά μετά την κατάργησή τους τον Απρίλιο πτώση στη χρήση τους κατά 0,59%, διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό χρήσης στο 24,82%. Να σημειωθεί πως είναι επίσης η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο λογισμικό καλύπτει λιγότερο από το ένα τέταρτο της αγοράς.

Το OS X βυθίστηκε ελαφρώς κατά 0,07% στο 6,64% και το Linux έπεσε κατά 0,06% στο 1,68%

Αν και καμία από τις αλλαγές δεν θεωρείται άκρως ανατρεπτική των ισχυόντων δεδομένων και ρηξικέλευθη, αφού σε κανένα από τα λογισμικά δεν καταγράφηκε μεταβολή μεγαλύετης της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ωστόσο ακόμη κι αυτή η έλλειψη κίνησης είναι σημαντική από μόνη της...

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.