ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iphone6 #Bendgate & ios8, οι πονοκέφαλοι της Apple

11:46 - 26 Σεπ 2014 | Τεχνολογία
iphone6 #Bendgate & ios8, οι πονοκέφαλοι της Apple
Ντόμινο αντιδράσεων σε κάθε μέτωπο -σοβαρό και μη- έφερε η υπόθεση με το εάν λυγίζει ή όχι το iPhone 6, οδηγώντας στο αστείο κίνημα Bendgate στα social media, σε πιέσεις στη μετοχή της Apple αλλά και επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρία Apple. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο πρόβλημα της εταιρίας. Το λογισμικό ios8 χρειάζεται νέα αναβάθμιση. Μόλις κυκλοφόρησε το ios8.0.2

Δεν έχασαν την ευκαιρία οι χρήστες στα social media να "τρολάρουν" το θέμα με τα λυγισμένα iPhone, ξεκινώντας τις τελευταίες μέρες το hashtag #Bendgate, προκειμένου να αναρτήσουν κάθε λογής... δημιουργικό σχόλιο! 

Ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες σάτιρες που κυκλοφορούν είναι εκείνη που κάνει αναφορά στην «Εμμονή της Μνήμης» του Σαλβαντόρ Νταλί με το λιωμένο ρολόι ή εκείνες που χρησιμοποιούν αναφορές σε πιο καθημερινά προϊόντα, όπως γκοφρέτες ή καπάκια μπύρας. 

iphone6

Ο σάλος προκλήθηκε από βιντεάκια χρηστών, στα οποία εμφανίζονται να λυγίζουν την συσκευή με τα χέρια τους, καθώς και μαρτυρίες πολλών καταναλωτών, που διαμαρτύρονται ότι τα τηλέφωνά τους λύγισαν όταν τα είχαν στις τσέπες των παντελονιών τους.

Από την άρενα, δεν θα μπορούσε να έλειπε φυσικά και η μεγάλη ανταγωνίστρια της Apple, η εταιρία Samsung, που δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει το υπονοούμενο, με ανάρτησή της στο Τwitter, στην οποία επισημαίνει με νόημα ότι τα τηλέφωνά της είναι «καμπυλωτά, αλλά όχι λυγισμένα».

sams

Ταυτόχρονα δε, κυκλοφόρησε κι άλλη μια τύπου διαφήμιση του ανταγωνιστικού μοντέλου Samsung Note 3, αν και μάλλον δεν προέρχεται από την εταιρεία.

Τι απαντά η Apple για το bendgate

«Υπερβολικά σπάνιο να λυγίσει το iPhone 6 Plus», ανακοίνωσε επισήμως η Apple, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει πιθανότητα το νέο "έξυπνο" κινητό της να λυγίσει. Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι η ίδια δέχτηκε αναφορές MONO από εννέα πελάτες της που είχαν αγοράσει το iPhone Plus (το μεγαλύτερο από τα δύο νέα μοντέλα).

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της επεσήμανε πως ανάμεσα στα τεστ που έκανε η εταιρεία, προτού κυκλοφορήσει το νέο προϊόν, ήταν η «δοκιμασία του καθίσματος», κατά την οποία έλεγξε τις πιθανές συνέπειες, αν ο χρήστης κάθεται πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια, έχοντας τη συσκευή στην πίσω τσέπη του. Πραγματοποίησε επίσης τη «δοκιμασία του στριψίματος», για να διαπιστώσει τυχόν συνέπειες, αν ο χρήστης πιάσει τη συσκευή με τα χέρια του από τις δύο άκρες και προσπαθήσει να τη λυγίσει.

Επίσης, ανέφερε ότι η συσκευή διαθέτει μέρη από ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο, καθώς και «το πιο δυνατό γυαλί στην βιομηχανία smartphones», που προσθέτουν έξτρα αντοχή στις περιοχές εκείνες που είναι πιθανό να καταπονηθούν περισσότερο και υπογράμμισε ότι επέλεξε υψηλής ποιότητας υλικά, κάνοντας όλα τα αναγκαία τεστ κατά τον κύκλο ανάπτυξης του προϊόντος, έτσι ώστε το iPhone 6 και το iPhone 6 Ρlus «να πληρούν ή και να υπερκαλύπτουν όλες τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας για να αντέχουν στην καθημερινή πραγματική χρήση τους».

Τί απάντησε η Apple για το bend-gate

Επηρεάστηκε μέχρι και η μετοχή της

Η μετοχή δέχτηκε πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μόλις διέρρευσαν οι φήμες για το πιθανό λύγισμα του νέου μοντέλου της (κυκλοφόρησαν και σχετικές φωτογραφίες παραμορφωμένων iPhone 6 στο διαδίκτυο), αλλά και μετά από ένα άλλο πρόβλημα, λογισμικού και όχι υλικού.

Αφορά την πρόσφατη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της iOS 8.0.1, εξαιτίας της οποίας οι χρήστες iPhone 6 παραπονέθηκαν ότι η συσκευή τους δεν μπορούσε ούτε να κάνει, ούτε να δεχτεί κλήσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε νέα αναβάθμιση του λογισμικού (η προηγούμενη αποσύρθηκε γρήγορα) για να διορθώσει το πρόβλημα.

 

Εντωμεταξύ, το νέο λογισμικό IOS8 φαίνεται ότι χρειάζεται νέες βελτιώσεις (μόλις κυκλοφόρησε το ios8 0. 2) αφού δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που έκαναν αρνητικές παρατηρήσεις για τη λειτουργία των συσκευών τους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 26 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.