ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gridmates Inc.: Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα ενέργειας

11:55 - 06 Οκτ 2014 | Τεχνολογία
Gridmates Inc.: Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα ενέργειας
Η Gridmates Inc., η πρώτη διαδικτυακή (cloud) πλατφόρμα ενέργειας, η οποία φιλοδοξεί να εξαλείψει την ενεργειακή φτώχεια που βιώνουν οι ευαίσθητοι καταναλωτές του δικτύου ηλεκτροδότησης παγκοσμίως, συνδέοντας ανθρώπους με ενέργεια, επιλέχθηκε ως μία από τις επικρατέστερες υποψηφιότητες στην κατηγορία Cleanweb (καθαρού διαδικτύου) του επιχειρηματικού και υψηλού ανταγωνισμού διαγωνισμού, της Έκθεσης Startup SXSW Eco, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο Austin Convention Center στο Ώστιν του Τέξας.

Η Έκθεση Startup SXSW Eco, η οποία διοργανώνεται για τρίτη χρονιά έχει στόχο την ανάδειξη καινοτόμων εταιρειών, οι οποίες βρίσκονται στα αρχικά τους στάδια, στους τομείς τις πράσινης ενέργειας και τεχνολογίας (greentech), του καθαρού διαδικτύου (cleanweb) και του κοινωνικού αντίκτυπου (social impact). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν εκατοντάδες εταιρείες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο και οι επικρατέστεροι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν στο SXSW Eco, ζωντανά, μπροστά σε κοινό και πάνελ κριτών από εταιρείες και φορείς όπως η Target, η Shell Technology Ventures, η Whole Planet Foundation, η New Enterprise Associates (NEA) και η Sprint. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στο διαγωνισμό, κατάφεραν να αυξήσουν τη χρηματοδότησή τους πάνω από 27 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σύναψαν συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες.

Η Gridmates Inc. φέρνει την πρώτη διαδικτυακή (cloud) πλατφόρμα που επιτρέπει peer to peer energy sharing, δηλαδή τον online διαμοιρασμό ενέργειας μεταξύ χρηστών του δικτύου ηλεκτροδότησης. Οι χρήστες μπορούν να συνδέονται με φίλους και μέλη των οικογενειών τους, όπως επίσης με ανθρώπους και οργανισμούς οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη και να μοιράζονται μαζί τους μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι ένας συνδυασμός υπηρεσιών Λογισμικού, Έξυπνων Ενεργειακών Λύσεων και Κοινωνικής Συνεισφοράς από υψηλού επιπέδου experts στο χώρο των επιχειρήσεων, της ενέργειας και της τεχνολογίας. Παράλληλα η Gridmates είναι ένα οικοσύστημα το οποίο συνδέει εταιρείες-παρόχους ενέργειας, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Επιχειρήσεις και Καταναλωτές. Αυτή είναι η δύναμη της Gridmates. Συνδέει με ενέργεια! Η Gridmates έχει έδρα στο Ώστιν του Τέξας και είναι ενταγμένη στο International Accelerator στο Ώστιν του Τέξας, μίας καινοτόμας θερμοκοιτίδας εταιρειών που εστιάζει σε εταιρείες και επιχειρηματίες του εξωτερικού.

 

Οι άνθρωποι της Gridmates


George Koutitas Gridmates pic 1Συνιδρυτής της εταιρείας Gridmates Inc. είναι ο Δρ. Γιώργιος Κουτίτας επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και μεταδιδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον τομέα των Ευφυών Δικτύων και Υπολογιστών. Στο παρελθόν, διετέλεσε Ακαδημαϊκός συνεργάτης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Στο διοικητικό συμβούλιο της Gridmates συμμετέχουν ο Άγγελος Αγγέλου και ο Andres Carvallo προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της στις Η.Π.Α.
Ο Άγγελος Αγγέλου, ιδρυτής και CEO της International Accelerator και της Angelou Economics, δήλωσε "Η Gridmates είναι η μοναδική πλατφόρμα στον κόσμο η οποία θα μετατρέψει την ενέργεια από ένα απλό προϊόν σε μία εμπειρία προσωπικής ολοκλήρωσης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης".
Ο Andres Carvallo, ιδρυτής και CEO της CMG, ένας παγκοσμίου φήμης expert στην έξυπνη ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις τεχνολογίες λογισμικού και ανάπτυξης αγορών και πρώην CIO στην Austin Energy στο διάστημα 2003 - 2010, τόνισε "Η Gridmates είναι η πρώτη cloud πλατφόρμα ενέργειας η οποία θα εξαλείψει την ενεργειακή φτώχεια και θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι πάροχοι ενέργειας αλληλεπιδρούν και συνδέονται με τους καταναλωτές.

Η SXSW Eco διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά και προσελκύει μέλη της παγκόσμιας κοινότητας που ενδιαφέρονται να ερευνήσουν, να συνδεθούν και να συμπράξουν στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων για έναν βιώσιμο κόσμο. Η SXSW Eco εξετάζει τις συγκριτικές προκλήσεις της εποχής μας μέσα από το πρίσμα της σχεδιαστικής καινοτομίας, της πολιτικής, των τεχνολογικών επιτευγμάτων, της βιωσιμότητας, του επιχειρηματικού πνεύματος και της κουλτούρας δημιουργικότητας, προκειμένου να μετατρέψει την έμπνευση σε δράση. Πραγματοποιείται στο διάστημα 6-8 Οκτωβρίου 2014 στο Austin Convention Center στο Ώστιν του Τέξας και μεταξύ των χορηγών της Έκθεσης είναι οι Austin Energy, Austin Technology Incubator, Lagunitas, the Austin Chronicle και KDRP. Η Gridmates θα παρουσιαστεί στο SXSW Eco την Τρίτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 3.00μ.μ.(τοπική ώρα) στο Hilton Austin Downtown.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:13 - 06 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.