ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα δύο "σπάει" η Hewlett-Packard

16:03 - 06 Οκτ 2014 | Τεχνολογία
Στα δύο "σπάει" η Hewlett-Packard
H Hewlett Packard θα χωριστεί στα δυο, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, τις οποίες επιβεβαίωσε σήμερα και το Bloomberg.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Hewlett Packard φαίνεται πως αποφάσισε τελικά να μιμηθεί τα βήματα της ΙΒΜ, η οποία το 2004 είχε προχωρήσει στο διαχωρισμό PC και υπηρεσιών. Αν και η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ξανασυζητηθεί πριν τρία χρόνια, οπότε και απορρίφθηκε, ο ίδιος άνυρωπος που τότε είπε το πανηγυρικό όχι, σήμερα ενέκρινε το διαχωρισμό.

Έτσι, πλέον δημιουργείται ένα ενιαίο τμήμα PC και εκτυπωτών με την επωνυμία HP Inc. και Διευθυντή τον Dion Weisler κι ένα τμήμα Υπηρεσιών, η Hewlett-Packard Enterprise, με επικεφαλής την Μεγκ Γουίτμαν.

Η Hewlett Packard αλλάζει για να εστιάσει στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής σε επιχειρήσεις. Personal Computers και Printers (55,9 δισ. δολάρια) θα διαχωριστούν από το Corporate Hardware and Services (55,6 δισ. δολάρια), τα οποία συνεισφέρουν έκαστο το ήμισυ των εσόδων και των κερδών της HP, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού έτους.

Παρά το σθένος που επέδειξε η Hewlett Packard στα τραντάγματα της βιομηχανίας των υπολογιστών, η εταιρεία δεν απέφυγε την λύση του spin off που είχε προταθεί το 2011, από τον τότε CEO, Λίο Αποθέκερ, και είχε πανηγυρικά απορριφθεί από την Μεγκ Γουίτμαν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.