ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Samsung υπέκυψε στον ανταγωνισμό των iphones και της Xiaomi

17:04 - 06 Οκτ 2014 | Τεχνολογία
H Samsung υπέκυψε στον ανταγωνισμό των iphones και της Xiaomi
Η Samsung Electronics, ηγέτιδα δύναμη στην κατασκευή smartphones, βλέπει τους δείκτες της σε καθοδική πορεία και τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο να οδεύουν προς μείωση κατά 47% μετά τον έντονο ανταγωνισμό που προέκυψε με την κυκλοφορία των νέων συσκευών iphone της Apple αλλά και από την κινεζική Xiaomi.

Οι πωλήσεις της Samsung αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 15%, στο τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Και οι δύο είναι οι μεγαλύτερες μειώσεις τουλάχιστον από το 2009, με τη Samsung να ανακοινώσει τα αποτελέσματα αύριο.
Η Κορεατική εταιρεία, η οποία θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη τα οικονομικά της στοιχεία, αγωνίζεται να διατηρήσει την κυριαρχία της από τη στιγμή που η Apple μεγάλωσε την οθόνη του iphone (IPhone 6 και 6 Plus έχουν οθόνες των 4,7 ιντσών και 5,5 ιντσών αντίστοιχα) και η Xiaomi άρχισε να πουλά συσκευές χαμηλού κόστους σε πολλές αγορές του εξωτερικού.
Η κορεατική αντεπίθεση με το Note 4 αναμένεται τον Οκτώβριο στην Κίνα και στο τέταρτο τρίμηνο έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει τις παγκόσμιες πωλήσεις των 5.6-ιντσών του Note Edge.
Το Edge επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν μηνύματα και ειδήσεις από γωνία με την επέκταση της οθόνης στην μια πλευρά του τηλεφώνου.
Η Samsung και η Apple αντιμετωπίζουν εντονότερο ανταγωνισμό στην Κίνα καθώς η China Mobile σταματά τις επιδοτήσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για smartphones διπλασιάζοντας το κόστος ορισμένων συσκευών και ωφελώντας κατασκευαστές όπως η Xiaomi που προσφέρουν φθηνότερες συσκευές.
Οι κορεάτες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να σταματήσουν τη γρήγορη μείωση του μεριδίου αγοράς τους στην Κίνα, καθώς ήδη βρίσκονται στην τέταρτη θέση πίσω από τη Lenovo (17%), τη Huawei (16%) και Xiaomi (14%) με βάση την Technology Market Research.
Σύμφωνα με τους αναλυτές δεν μπορούμε να περιμένουμε πραγματικά καλές ειδήσεις από τη Samsung το τρέχον έτος. Για να αντιστραφεί η κατάσταση εκτιμούν ότι η εταιρεία θα πρέπει να κυκλοφορήσει από το νέος έτος το Galaxy S6 με ευέλικτες οθόνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.