ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ενεργές κάρτες SIM ξεπέρασαν τον παγκόσμιο πληθυσμό!

14:39 - 08 Οκτ 2014 | Τεχνολογία
Οι ενεργές κάρτες SIM ξεπέρασαν τον παγκόσμιο πληθυσμό!
Οι κάρτες SIM σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές πλησιάζουν τα 7,23 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν ο παγκόσμιος πληθυσμός υπολογίζεται στα 7,2 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με την GSMA, την διεθνή ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ενεργών καρτών SIM αυξήθηκε κατά 6,10% σε ετήσια βάση στις 7,23 δισ., ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Συγκριτικά, ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τα 7,2 δισεκατομμύρια, αυξανόμενος κατά 2 άτομα το δευτερόλεπτο ή μόλις 1,2% το χρόνο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του αμερικανικού Γραφείου Απογραφών.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι ενεργές SIM είναι πια περισσότερες από τους ανθρώπους δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν κινητό- οι ενεργοί χρήστες πλησιάζουν τα 3,6 δισεκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε ενεργό χρήστη αντιστοιχούν δύο κάρτες SIM.

Επιπλέον, οι μετρήσεις της GSMA συνυπολογίζουν τις κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται σε συνδέσεις "μηχανής με μηχανή", από έξυπνα αυτοκίνητα μέχρι έξυπνους μετρητές, οι οποίες υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια. 

Τελευταία τροποποίηση στις 06:22 - 09 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.