ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή των καταναλωτών στο PC;

19:18 - 14 Οκτ 2014 | Τεχνολογία
Επιστροφή των καταναλωτών στο PC;
Ανάπτυξη αναμένει η αγορά στον τομέα πώλησης προσωπικών κομπιούτερ (desktop), καθώς η IDC και η Gartner, ανακοίνωσαν αύξηση της ζήτησης διεθνώς μετά από τρία χρόνια.

Όπως τονίζουν  οι αναλυτές, οι καταναλωτές δεν μπορούν να επιλέγουν tablets και smartphones για υπολογιστές στον ίδιο βαθμό που το έκαναν  κατά το παρελθόν και εκτιμούν ότι σύντομα, η βιομηχανία των προσωπικών κομπιούτερ θα μπορούσε να δει και πάλι ανάπτυξη.


Σε όλο τον κόσμο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 οι αποστολές PC ήταν 78.500.000 μονάδες σημειώνοντας πτώση χρόνο με το χρόνο κατά 1,7 %., την ώρα που οι προβλέψεις έκαναν λόγο για πτώση 4,1%. Από την πλευρά της οι αποστολές  PC το αντίστοιχο διάστημα ήταν  79.4 εκατομμύρια μονάδες παρουσιάζοντας πτώση μόνο 0.5%.

Το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά  καταλαμβάνουν οι πέντε μεγαλύτεροι κατασκευαστές PC στον κόσμο, Lenovo, HP, Dell, Acer και Asus – καλύπτοντας τα δύο τρίτα του συνόλου των πωλήσεων.  


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την IDC το 2014 πωλήθηκαν 17,3 εκατ υπολογιστές, παρουσιάζοντας  αύξηση της τάξης του 4,35 σε σχέση με το 2013, με την HP, Dell, η Apple, Lenovo και η Toshiba, να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων.


Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αποστολές της Lenovo αυξήθηκαν σε ελαφρώς πάνω από 11 τοις εκατό, σύμφωνα με δύο επιχειρήσεις της έρευνας, σταθεροποιώντας τη θέση της ως κορυφαία εταιρεία PC στον κόσμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.