ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήρθε το "Safety Check"- Δηλώστε ασφαλής στο Facebook σε περίπτωση φυσικής καταστροφής

14:35 - 16 Οκτ 2014 | Τεχνολογία
Ήρθε το "Safety Check"- Δηλώστε ασφαλής στο Facebook σε περίπτωση φυσικής καταστροφής
Το Facebook λανσάρει από σήμερα τη λειτουργία Safety Check, η οποία δίνει στους χρήστες της τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα με ειδοποίηση για κάποια φυσική καταστροφή (π.χ. τυφώνες, σεισμοί, πλημμύρες κλπ.), να δηλώσουν ότι είναι ασφαλείς και να δουν αν οι φίλοι τους που βρίσκονται στην περιοχή έχουν δηλώσει επίσης ασφαλείς.

Όπως αναφέρεται στη ιστοσελίδα του Facebook, «αν βρίσκεστε κοντά σε μια φυσική καταστροφή, μπορείτε να πείτε στους φίλους σας ότι είστε ασφαλής και να διαπιστώσετε αν κι εκείνοι είναι ασφαλείς».

Το Safety Check περιλαμβάνει:

  • Ειδοποιήσεις ελέγχου («αν φαίνεται ότι βρίσκεστε κοντά σε μια φυσική καταστροφή, θα σας ρωτήσουμε αν είστε ασφαλής»).
  • Αναφορά περί ασφάλειας του χρήστη (αν ο χρήστης είναι ασφαλής, μπορεί να πατήσει το κουμπί «είμαι ασφαλής» για να ενημερώσει άμεσα τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα).
  • Δυνατότητα να δει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκονται οι άλλοι («θα σας ενημερώνουμε όταν οι φίλοι σας αναφέρουν ότι είναι ασφαλείς).Μπορείτε επίσης να δείτε μια λίστα με τους φίλους σας που μπορεί να επηρεάστηκαν από το καταστροφικό γεγονός, ενώ ο χρήστης μπορεί και να «μαρκάρει» τους φίλους του ως «ασφαλείς»

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σε περιπτώσεις καταστροφών ή κρίσεων, οι χρήστες στρέφονται στο Facebook για να μάθουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, οπότε και προέκυψε η δημιουργία του συγκεκριμένου εργαλείου για αυτές τις περιπτώσεις. Την «κατάσταση ασφαλείας» του χρήστη και τα σχόλια στα οποία προβαίνει θα μπορούν να βλέπουν μόνο οι φίλοι του.

 

safetycheck2

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.