ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός αγοράς τα Windows 7 και 8 μέχρι να έρθουν τα 10 - Μόνη λύση η έκδοση 8.1

21:00 - 03 Νοε 2014 | Τεχνολογία
Εκτός αγοράς τα Windows 7 και 8 μέχρι να έρθουν τα 10 - Μόνη λύση η έκδοση 8.1
Τέλος στην πώληση, των περισσότερων εκδόσεων των Windows 7, καθώς και των Windows 8, βάζει η Microsoft, αφήνοντας πλέον στην αγορά μόνο τα Windows 8.1, που εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 2013.

Το 8.1 θα είναι πλέον το βασικό λειτουργικό σύστημα που θα «τρέχει» στους νέους προσωπικούς υπολογιστές, εν αναμονή των Windows 10, που αναμένονται στο τέλος του 2015 και θα «τρέχουν» σε όλες τις συσκευές (επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες και «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα). 

Σύμφωνα με το BBC, από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου , οι καταναλωτές δεν μπορούν πια να αγοράζουν στη λιανική τις εκδόσεις Home Basic, Home Premium και Ultimate των Windows 7 και τα Windows 8.


Η διακοπή αφορά τόσο τις εκδόσεις των ανωτέρω λειτουργικών συστημάτων που πουλιούνται αυτόνομα στα καταστήματα, όσο και αυτές που είναι προεγκατεστημένες στους νέους υπολογιστές. 

Η αλλαγή δεν θα γίνει αμέσως πλήρως αντιληπτή στην αγορά, επειδή πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών έχουν ήδη μεγάλα αποθέματα των εν λόγω παλαιότερων εκδόσεων, συνεπώς θα συνεχίσουν να πωλούν μηχανήματα με αυτό το λογισμικό μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων τους. 

Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε κάποιον χρήστη αν το επιθυμεί, να «υποβαθμιστεί» από τα Windows 8.1 στα Windows 7 Professional, των οποίων -κατ΄εξαίρεση- δεν διακόπτεται ακόμη η διάθεση. 

Αν και τα Windows 8 εμφανίστηκαν μόλις πριν από δύο χρόνια περίπου (τον Οκτώβριο του 2012), η Microsoft, σύμφωνα με τον αναλυτή Γκόρντον Κέλι του «Forbes», επιθυμεί μάλλον να αφήσει πίσω της τη συγκεκριμένη έκδοση, που δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των χρηστών. 

Αντίθετα, τα Windows 7, που κυκλοφορούν από τον Οκτώβριο του 2009, έχουν ακόμη μεγάλη δημοτικότητα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες των Windows παγκοσμίως (γύρω στο 53%) χρησιμοποιούν κάποια από τις εκδόσεις των Windows 7. Τα Windows 8 έχουν μερίδιο αγοράς μόνο 6% και πρόσφατα ξεπεράστηκαν από τα Windows 8.1. 

Τα παλαιότερα Windows XP, που εμφανίστηκαν το 2001 και η πώλησή τους τερματίστηκε το 2010, έχουν ακόμη ένα όχι ευκαταφρόνητο μερίδιο λίγο πάνω από 17%, αν και εμφανίζουν πια σαφώς πτωτική τάση.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:46 - 03 Νοε 2014
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.