ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα...σπάνε οι Έλληνες- Πρώτοι σε ζημιές στα κινητά

15:53 - 04 Νοε 2014 | Τεχνολογία
Τα...σπάνε οι Έλληνες- Πρώτοι σε ζημιές στα κινητά
Σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία εντοπίζονται οι πιο "ζημιάρηδες" χρήστες κινητών, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής Squaretrade που στηρίχτηκε σε στοιχεία εταιρειών από 16 χώρες.

Η Ελλάδα έχει τις περισσότερες ζημιές από πτώσεις κινητών στην Ευρώπη, αφού σύμφωνα με βρετανική έρευνα το 40% των κινητών που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα έχουν υποστεί ζημιές τα τελευταία δύο χρόνια. 

Λιγότερο ζημιάρηδες οι χρήστες, σε Ιταλία και Ισπανία, που καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα με ποσοστά 39,8% (Ιταλοί) και 38,9% (Ισπανοί). Ακολουθούν η Ιρλανδία, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Πρώτοι από το τέλος κι άρα ως οι πιο προσεκτικοί όταν χειρίζονται τα smartphones τους, αναδεικνύονται οι Πολωνοί με ποσοστό λίγο πάνω από το 23%.

Το αξιοπερίεργο είναι πως στη Βρετανία το 37,2% των χρηστών smartphone κατέστρεψαν τα τηλέφωνά τους στο σπίτι, με πάνω από το ήμισυ του συνόλου των ατυχημάτων να έχει συμβεί... εντός έδρας.

Η βρετανίδα Dr. Louise Newson κάνει λόγο, μάλιστα, για δραματική αύξηση των ιατρικών περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση των smartphones, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές, τον τελευταίο χρόνο, που έχει "κουράρει" τραυματισμούς από ανθρώπους που γλίστρησαν ή προσέκρουσαν σε κάτι επειδή είχε αποσπαστεί η προσοχή τους από κάτι που κοιτούσαν στο smartphone τους...

wcc

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.