ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρομποτική... λιανική

01:00 - 08 Νοε 2014 | Τεχνολογία
Ρομποτική... λιανική
Επανάσταση στη λιανική πώληση αναμένεται να φέρει μια καινοτόμα ιδέα, της Lowe's Innovation Labs στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για δύο αυτόνομα ρομπότ τα οποία θα δραστηριοποιούνται στον τομέα των λιανικών πωλήσεων και θα χρησιμοποιηθούν σε ένα κατάστημα της Orchard Supply Hardware στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, με σκοπό να διερευνηθεί το πώς η ρομποτική τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των πελατών και των εργαζομένων.

Τα OSHbot θα βοηθούν τους πελάτες να πλοηγούνται στα καταστήματα, καθοδηγώντας τους σε συγκεκριμένα προϊόντα και παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά αυτά (όπως τον τρόπο προώθησης και τη διαθεσιμότητα).


Πως θα γίνεται αυτό. Το OSHbot ενσωματώνουν τεχνολογία σάρωσης που είχε αναπτυχθεί αρχικά για τον εξομοιωτή home improvement της Lowe’s, Holoroom. Ο πελάτης μπορεί να σκανάρει ένα αντικείμενο χρησιμοποιώντας τη 3D sensing κάμερα του OSHbot. Μετά από τη σάρωση και την ταυτοποίηση του αντικειμένου, το ρομπότ θα παρέχει πληροφορίες για το προϊόν στον πελάτη και θα βοηθά στην καθοδήγησή του όσον αφορά στην εύρεση του εν λόγω αντικειμένου στα ράφια του καταστήματος.

Μελλοντικά τα ρομπότ θα είναι επίσης ικανά να επικοινωνούν με τους πελάτες σε πολλαπλές γλώσσες και να επιτρέπουν την επικοινωνία με καλύτερα καταρτισμένους εργαζομένους σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας, οι οποίοι θα είναι σε θέση να απαντούν σε πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις.

Όσον αφορά στους εργαζομένους, το OSHbot θα παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο υποστήριξης, απαντώντας σε απλές ερωτήσεις των πελατών, δίνοντας στους υπαλλήλους με αυτό τον τρόπο περισσότερο χρόνο για να εξειδικευτούν σε διάφορα πιο σύνθετα θέματα. Οι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για τους εργαζομένους περιλαμβάνουν επίσης διαχείριση απογραφής υλικού και διασύνδεση με συναδέλφους σε άλλες τοποθεσίες για σκοπούς συνεργασίας.

Το OSHbot αναπτύχθηκε μέσω συνεργασίας μεταξύ της Lowe’s Innovation Labs και της Fellow Robots, εταιρείας τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη αυτόνομων ρομπότ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.