ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

3D Printing: Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα- Οι τρεις διαστάσεις στη Στέγη

13:51 - 09 Δεκ 2014 | Τεχνολογία
3D Printing: Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα- Οι τρεις διαστάσεις στη Στέγη
Πως θα είναι μία εποχή όπου ο καθένας θα μπορεί να εκτυπώσει τα πάντα; Ποιες οι δυνατότητες και ποια τα διλήμματα; Αυτό που μόνο στη φαντασία μπορούσε να συμβεί, έχει ήδη γίνει και παρουσιάζεται από τις 15 Δεκεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο λόγος για τη έκθεση "3D Printing: Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα", ένα ταξίδι στο συναρπαστικό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Με περισσότερα από 100 απροσδόκητα εκτυπωμένα αντικείμενα, ευφυή μηχανήματα, και συναρπαστικά βίντεο, αλλά και με εργαστήρια και ομιλίες θα εξερευνήσουμε τις τρεις διαστάσεις της τέχνης, της μόδας, του design, της επιστήμης και της αρχιτεκτονικής, χάρη στην έκθεση «3D tóra» που υπόσχεται να φανερώσει όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

 

Η έκθεση χωρίζεται στις εξής βασικές ενότητες:

3D & επιστήμη
Θα παρουσιαστούν προσθετικά μέλη κατασκευασμένα με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης που έχουν διευκολύνει την καθημερινότητα των ασθενών, ενώ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα εκτεθεί μία τρισδιάστατα εκτυπωμένη καρδιά που έχει βοηθήσει στην υλοποίηση λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων.

3D & μόδα

Τα φουτουριστικά καπέλα της Gabriela Ligenza και τα γεμάτα φαντασία κοσμήματα της Silvia Weidenbach, μας δείχνουν πως μπορούμε πια όχι μόνο να υφαίνουμε ή να ράβουμε, αλλά και να τυπώνουμε αυτά που φοράμε. Κοσμήματα, φορέματα, παπούτσια, τσάντες είναι κάποια από τα εκθέματα που θα μας εξοικειώσουν με το μέλλον της μόδας τώρα.

3D & αρχιτεκτονική

H έκθεση μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της αρχιτεκτονικής με χρήση 3D printers• από το Άμστερνταμ όπου οι  DUS Architects σχεδιάζουν το πρώτο εκτυπωμένο σπίτι, μέχρι το φεγγάρι όπου οι Foster & Partners σε συνεργασία με το European Space Agency (ESA) θα δημιουργήσουν μία σεληνιακή βάση κατασκευασμένη από φουσκωτά τμήματα και εκτυπωμένο σεληνιακό βράχο.

3D & design

Η τρισδιάστατη εκτύπωση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε έπιπλα και χρηστικά αντικείμενα. Από την πρώτη καρέκλα στον κόσμο που τυπώθηκε τρισδιάστατα (κατασκευή του Studio Dirk Vander Kooij με χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού) μέχρι τις εντυπωσιακές δημιουργίες του Assa Ashuach, το 3D printing προσφέρει νέες δυνατότητες στο design, με δημιουργική ελευθερία και παραμετροποίηση.

3D & τέχνη
Από τα κεραμικά βάζα του Michael Eden που συνδυάζουν την παράδοση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μέχρι τη σειρά γλυπτών του John Rainey και το έργο του Matthew Plummer-Fernandez με τις αφηρημένες και «πειραγμένες» αναπαραστάσεις του Μίκυ Μάους, που θέτουν ερωτήματα σε σχέση με τα όρια της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και την ιδέα της ομοιότητας.

Κάντο μόνος σου: Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται εργαστήρια για ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν τα δικά τους αντικείμενα. Οι ημερομηνίες που έχουν «τσεκαριστεί» μέχρι στιγμής είναι 17 & 18 Δεκεμβρίου (City Link, στοά Σπύρου Μίλιου) και 19 Δεκεμβρίου (Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών). 

Την έκθεση «3D tóra» επιμελούνται οι Double Decker, ένα διεθνές γραφείο επιμελητών που δημιουργήθηκε από τον Wilhelm Finger και τη Μελίτα Σκαμνάκη.


Info:
3D printing: Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα
Εκθεσιακός Χώρος -1, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
15 Δεκεμβρίου 2014 – 31 Ιανουαρίου 2015
Ωράριο: καθημερινά 12:00-21:00
Εισιτήρια: 5€ | μειωμένο 3€

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 09 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.