ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Τι αλλαγές φέρνουν τα αναβαθμισμένα Search και Trending

14:20 - 11 Δεκ 2014 | Τεχνολογία
Το Facebook ανακοίνωσε σειρά αναβαθμίσεων στο Search και το Trending.

Αναφορικά με το Search (Aναζητήσεις), το update διευκολύνει την αναζήτηση posts. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Mας είπατε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μπορείτε να βρείτε posts που είχατε δει στο παρελθόν, και τώρα μπορείτε. Με μια γρήγορη αναζήτηση, μπορείτε να επιστρέψετε σε ένα διασκεδαστικό βίντεο από την αποφοίτησή σας, ένα άρθρο που θέλατε να διαβάσετε, ή φωτογραφίες από τον γάμο του φίλου σας το προηγούμενο καλοκαίρι».
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα αναζητήσεων με φράσεις όπως «οι φίλοι μου που ζουν στη Νέα Υόρκη». Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι τα αποτελέσματα αναζητήσεων είναι εξατομικευμένα και μοναδικά για τον κάθε χρήστη, και, «όπως πάντα, μπορείτε να δείτε μόνο πράγματα που έχουν μοιραστεί μαζί σας».

fb search
Όσον αφορά στο Trending ανακοινώθηκε η έλευσή του στις φορητές συσκευές, με σκοπό τη διευκόλυνση των χρηστών στο να μπορούν να ψάχνουν δημοσιεύματα από διαφορετικές πηγές. Έτσι, όταν κάποιος επιλέγει ένα θέμα στο Trending, θα βλέπει συζητήσεις σε μέχρι και πέντε διαφορετικές κατηγορίες:

1. Articles (βλέπετε πώς καλύπτουν το θέμα τα ΜΜΕ)

2. In the Story (βλέπετε posts από ανθρώπους που εμπλέκονται στο θέμα)

3. Friends and Groups (σας δείχνει τι λένε άνθρωποι στο δίκτυό σας)

4. Near the Scene (σας δείχνει δημοσιεύσεις από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο μέρος όπου λαμβάνει χώρα η ιστορία)

5. Live Feed (stream σε πραγματικό χρόνο σχετικών αντιδράσεων από ανθρώπους από όλο τον κόσμο).

 

Το Feed κάτω από τις νέες κατηγορίες θα συνεχίζει να επιδεικνύει σχετικά posts ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής, τις χρονικές συγκυρίες κ.α. Ο τρόπος καθορισμού των Trending topics δεν έχει αλλάξει, και θα συνεχίζουν να εμφανίζονται μόνο δημόσια posts και posts τα οποία ο χρήστης μπορεί να δει (φίλων, γκρουπ στα οποία ανήκει κλπ).

  • Οι εν λόγω αναβαθμίσεις σχεδιάστηκαν ειδικά για φορητές συσκευές, και θα είναι διαθέσιμες για desktop όσο και για το Facebook σε iPhone. Σε πρώτη φάση, θα αφορούν μόνο στην US English έκδοση του κοινωνικού δικτύου.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 11 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.