ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρεία συμμετοχή στο πρόγραμμα της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης»

15:24 - 06 Φεβ 2015 | Τεχνολογία
Ευρεία συμμετοχή στο πρόγραμμα της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης»
Δωρεάν λάπτοπ ή tablet, αλλά και ίντερνετ για 12 μήνες, θα μπορούν να αποκτήσουν οι δικαιούχοι της Ψηφιακής Αλληλεγγύης, οι οποίοι από τις 04/02/2015 έως τις 30/06/2015 θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα e-inclusion.gr και να εκτυπώσουν τον σχετικό κωδικό τους.

Δικαιούχοι του κουπονιού αυτού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες, που αιτήθηκαν και έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα και οι οποίοι, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), κατοικούν σε μία από 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), σύμφωνα με τη δηλωθείσα κατά την 31/12/2014 στο πληροφοριακό σύστημα “TAXISNET” και ισχύουσα διεύθυνση κατοικίας.

 

Να σημειωθεί ότι κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε 400 ευρώ και μπορεί να εξαργυρωθεί σε περισσότερες από 94 επιχειρήσεις ή/και καταστήματα. Πρόκειται για 7 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (ΟΤΕ, Vodafone κ.λπ.), 57 αλυσίδες τηλεπικοινωνιακών παρόχων (Γερμανός, Πλαίσιο κ.λπ.) και 30 εμπορικές επιχειρήσεις πωλήσεων υπολογιστικού εξοπλισμού με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου. Εκκρεμούν 378 πάροχοι/προμηθευτές να αποστείλουν συμπληρωματικά στοιχεία του φυσικού τους φακέλου για να ολοκληρωθεί η ένταξή τους στο πρόγραμμα.

 

Μέσω της ιστοσελίδας e-inclusion.gr, ο ωφελούμενος μπορεί να αναζητήσει παρόχους/προμηθευτές που βρίσκονται στην περιοχή επιλογής του και να εντοπίσει τις προσφορές που τον ενδιαφέρουν.

 

pshfiakh

 

Στη συνέχεια και αφού οι ωφελούμενοι επιλέξουν τον πάροχο/προμηθευτή που επιθυμούν, επισκέπτονται το κατάστημα, εντός της περιόδου ισχύος της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης, και με τον συγκεκριμένο και μοναδικό κωδικό της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης, επιλέγουν τις παροχές της δράσης. Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μόνο μία Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης και κάθε Επιταγή έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές: Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) – μέχρι 12€ το μήνα και μέχρι 31/10/2015 Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet ή netbook ή laptop/notebook) – μέχρι 230€ Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης/ενημέρωσης στη χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον (προαιρετικά) – μέχρι 60€.

 

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της «Ψηφιακής αλληλεγγύης» έχει προκαλέσει μεγάλη συμμετοχή. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε δύο ημέρες πάνω από 60.000 δικαιούχοι ενεργοποίησαν τα κουπόνια τους και μερικές χιλιάδες από αυτούς τα εξαργύρωσαν ήδη, αποκτώντας τάμπλετ, υπολογιστή και συνδρομή στο Ιnternet.

 

Πρέπει να αναφερθεί ότι προχτές, δηλάδή την πρώτη μέρα λειτουργίας της δράσης, ο δικτυακός τόπος ενεργοποίησης των κουπονιών (www.e-inclusion.gr) "κατέρρευσε", καθώς μέσα σε πέντε λεπτά προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση πάνω από 5.000 άτομα. Το πρόβλημα ωστόσο αποκαταστάθηκε γρήγορα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:35 - 06 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.