ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Facebook (φιλοδοξεί να) αποτρέπει τις αυτοκτονίες

19:46 - 26 Φεβ 2015 | Τεχνολογία
To Facebook (φιλοδοξεί να) αποτρέπει τις αυτοκτονίες
Ανακοίνωσε μια σειρά αναβαθμισμένων εργαλείων, που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες/ πόρους, συμβουλές και υποστήριξη τόσο σε ανθρώπους, οι οποίοι ενδεχομένως σκέφτονται να αυτοκτονήσουν αλλά και στους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

 

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην σελίδα του Facebook Safety, το Facebook συνεργάστηκε με οργανισμούς που έχουν να κάνουν με τον τομέα της ψυχικής υγείας, όπως το Forefront, το Now Matters Now, τη National Suicide Prevention Lifeline, το Save.org και άλλες για το σκοπό των συγκεκριμένων εργαλείων, ενώ παράλληλα συμβουλεύτηκε ανθρώπους που είχαν εμπειρίες από τέτοιες περιπτώσεις (αυτοκτονιών, αυτοτραυματισμών κλπ).

Πλέον, αν κάποιος στο Facebook δει μια άμεση απειλή αυτοκτονίας, το δίκτυο ζητά να επικοινωνήσει με τις τοπικές υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης άμεσα αλλά και να αναφέρουν (report) υλικό που προβληματίζει.

«Έχουμε ομάδες που εργάζονται ανά τον κόσμο, 24/7, οι οποίες εξετάζουν κάθε αναφορά που έρχεται. Δίνουν προτεραιότητα στις πιο σημαντικές αναφορές, όπως αυτοτραυματισμοί, και στέλνουν βοήθεια και πόρους σε αυτούς που έχουν πρόβλημα» αναφέρεται στην ανάρτηση.
Επίσης, έχει επεκταθεί η υποστήριξη και οι δυνατότητες που παρέχονται σε αυτά τα άτομα όταν log-άρουν στο Facebook μετά από αναφορά σχετικά με κάτι που έχει δημοσιευθεί.

«Πέρα από το ότι τους ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσουν με ειδικούς ψυχικής υγείας στην National Suicide Prevention Lifeline, τους δίνουμε επίσης τη δυνατότητα επικοινωνίας με έναν φίλο και παρέχουμε συμβουλές σχετικά με το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα συναισθήματα», συμπληρώνεται- ενώ υπογραμμίζεται ότι παρέχονται και δυνατότητες και υποστήριξη σε αυτόν που προέβη σε αναφορά ενός ανησυχητικού post, όπως το να πάρει τηλέφωνο ή να στείλει μήνυμα στον φίλο του που προβληματίζεται ή να επικοινωνήσει με κάποιον ειδικό.

facebook suicide01__________________________________________________________________________________

Τα updates αυτά θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ανάπτυξή τους για χρήση και εκτός της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.