ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Γάμος" κοινών συμφερόντων Nokia και Alcatel Lucent

14:52 - 14 Απρ 2015 | Τεχνολογία
"Γάμος" κοινών συμφερόντων Nokia και Alcatel Lucent
Όπως αναφέρουν οι εταιρίες Nokia και Alcatel Lucent με κοινή ανακοίνωσή τους, η συμφωνία θα οδηγούσε στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ομίλου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αξίας που θα ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ. Στην ανακοίνωση, αν και η Nokia επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Alcatel Lucent, αναφέρεται ωστόσο ότι «σε αυτό το σημείο δεν μπορεί να υπάρξει καμία εγγύηση ότι αυτές οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε συμφωνία ή σε συναλλαγή».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Nokia αλλάζει γραμμή πλεύσης επιδιώκοντας επεκτατικές κινήσεις, καθώς είχε γυρίσει σελίδα με την πώληση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας στη Microsoft και την επιστροφή της στην κερδοφορία. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις ανέφερε ότι η φινλανδική εταιρεία βολιδοσκοπούσε τις ασύρματες δραστηριότητες της Alcatel Lucent.

Η Nokia ανταγωνίζεται την κινεζική Huawei και τη σουηδική Ericsson για την εξασφάλιση των συμβολαίων ασύρματου εξοπλισμού νέας γενιάς προς τους διαχειριστές δικτύων. Όπως αναφέρει η πηγή των Financial Times, το deal της Nokia με την Alcatel έχει στρατηγική σημασία καθώς έτσι θα μπορέσει η φινλανδική εταιρεία να στηρίξει τις βασικές της δραστηριότητες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.