ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Σφραγίδα" 15,6 δισ. ευρώ στο deal Nokia- Alcatel Lucent

13:08 - 15 Απρ 2015 | Τεχνολογία
"Σφραγίδα" 15,6 δισ. ευρώ στο deal Nokia- Alcatel Lucent
Η Nokia διατύπωσε προσφορά 15,6 δισ. ευρώ για την πλήρη εξαγορά της Alcatel-Lucent με τη φιλανδική εταιρεία να δηλώνει ότι η προσφορά της ανέρχεται σε 0,55 νέες μετοχές της Nokia για κάθε μετοχή της Alcatel, που αντιστοιχεί σε 4,27 ευρώ ανά μετοχή. 

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρίες αναφέρουν πως η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ομίλου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αξίας που θα ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ και θα μπορεί να ανταγωνιστεί τη σουηδική Ericsson και την κινεζική Huawei στον κλάδο του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους με τις δύο εταιρείες να στοχεύουν σε μείωση του κόστους από συνέργειες της τάξεως των 900 εκατ. ευρώ μέχρι το 2019. 

Η νέα εταιρεία που θα έχει έδρα το Ελσίνκι θα ονομάζεται επίσης Nokia και θα προεδρεύει ο Πρόεδρος της υπάρχουσας Nokia, Risto Siilasmaa. Οι μέτοχοι της Alcatel θα κατέχουν το 33,5% της εταιρείας και το υπόλοιπο 66,5% θα είναι των μετόχων της Nokia. Η συγκεκριμένη συμφωνία θεωρείται

Σύμφωνα με τους Financial Times, η φινλανδική εταιρεία βολιδοσκοπεί τις ασύρματες δραστηριότητες της Alcatel Lucent. Όπως αναφέρει η πηγή των FT, το deal της Nokia με την Alcatel έχει στρατηγική σημασία καθώς έτσι θα μπορέσει η φινλανδική εταιρεία να στηρίξει τις βασικές της δραστηριότητες.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στήριξε τη συγχώνευση λέγοντας πως «είναι μία καλή κίνηση για την Alcatel – Lucent γιατί είναι μία κίνηση προς το μέλλον», ο Juha-Pekka Helminen, πρόεδρος διευθυντής στρατηγικής της Nokia σχολίασε πως «Είναι τρελό να προχωρήσει σε συγχώνευση με την Alcatel… η εταιρεία είναι και θα είναι ένα χάλι, ενώ θα έχει να κάνει και με τη γαλλική κυβέρνηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 15 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.