ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Firefox μπλοκάρει το λογισμικό Flash της Adobe

09:35 - 16 Ιουλ 2015 | Τεχνολογία
Το Firefox μπλοκάρει το λογισμικό Flash της Adobe
Στο πλαίσιο της προστασίας των χρηστών από επισφαλείς τεχνολογίες, όλες οι εκδόσεις του Firefox έχουν πλέον μπλοκάρει εξαρχής (“from default”) το λογισμικό Flash της Adobe.

Το “μπλόκο” επιβλήθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, από τον δημιουργό Mozilla διότι εντοπίστηκαν διάφορα bugs στο λογισμικό Flash της Adobe τα οποία χρησιμοποιούνται από κυβερνοεγκληματίες.

Tο υλικό Flash δεν μπλοκάρεται πλήρως από τις ιστοσελίδες, αλλά τουλάχιστον ενημερώνει τον χρήστη για την ύπαρξη του στις ιστοσελίδες που επισκέπτεται.

Η επίθεση εναντίον του Flash της Adobe είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από τον Steve Jobs και την Apple, ενώ από το 2011 έχει δημιουργηθεί παράλληλα και το παγκόσμιο κίνημα Occupy Flash το οποίο τάσσεται υπέρ της κατάργησης του.    

Επιπρόσθετα, η Adobe από το 2011 έχει σταματήσει την υποστήριξη του mobile player με αφορμή την αποπομπή του Flash από τις συσκευές Android. Το τελειωτικό χτύπημα κατά του Adobe Flash ήταν η στροφή της Google στον HTML5 player ως προκαθορισμένο για την υπηρεσία YouTube.

Τέλος ο νέος επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Alex Stamos εγκαλεί την Adobe να ορίσει μια καταληκτική ημερομηνία τέλους για τον Flash player. Η πίεση αυτή που ασκείται πλέον και από τη Facebook είναι πολύ πιθανό να επιφέρει το οριστικό τέλος.  

Τελευταία τροποποίηση στις 10:00 - 16 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.