ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίνουν τα χέρια Sharp και Foxconn;

22:16 - 26 Μαρ 2016 | Τεχνολογία
Δίνουν τα χέρια Sharp και Foxconn;
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την εξαγορά της ιαπωνικής Sharp από την ταϊβανέζικη Foxconn, με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει σε ένα μικρότερο ποσό εξαγοράς από το αρχικό.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών θα συναντηθούν την Τετάρτη για να εγκρίνουν τη συμφωνία με σκοπό να υπογραφεί επισήμως την επόμενη μέρα, δηλαδή την Πέμπτη.
Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, οι πηγές δεν θέλησαν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους, ενώ εκπρόσωποι από τις δύο εταιρείες δεν προέβησαν σε κάποιο σχόλιο.
Η Foxconn, που ήταν γνωστή ως Hon Hai Precision Industry Co, πρόκειται να μειώσει την προσφορα που έκανε αρχικά, ύψους 489 δισ. γεν (4,3 δισ. δολ.) για την απόκτηση των μετοχών της Sharp, κατά 100 δισ. γεν (880 εκατ. δολ.).
Αν και εφόσον προχωρήσει η εν λόγω συμφωνία, θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά ιαπωνικής τεχνολογικής εταιρείας από ξένη εταιρεία. Επίσης θα ενισχυθεί η θέση της Foxconn έναντι της Apple, μιας και το (εξαγορασμένο πλέον) τμήμα της Sharp θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή οθονών OLED έως το 2018, όταν δηλαδή η Apple αναμένεται να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στα κινητά της τηλέφωνα iPhone.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 28 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.