ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΙΤ Enterprise Forum: Διαγωνισμός τεχνολογίας υπέρ του προσφυγικού

13:05 - 28 Ιουλ 2016 | Τεχνολογία
ΜΙΤ Enterprise Forum: Διαγωνισμός τεχνολογίας υπέρ του προσφυγικού
To εξελισσόμενο προσφυγικό ζήτημα επιδεινώνεται διαρκώς καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να διαχειριστούν την έντονη μεταναστευτική ροή.

Η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, προσμετρά πάνω από 20 εκατ. πρόσφυγες παγκοσμίως που χρειάζονται καινοτόμες τεχνολογίες για να επιλύσουν ορισμένες από τις βασικές ανάγκες τους.

Το ΜΙΤ Enterprise Forum Pan Arab διοργανώνει για πρώτη φορά ένα διαγωνισμό για εταιρίες τεχνολογίας με σκοπό και όραμα να βρεθούν λύσεις που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην επίλυση προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πρόσφυγες –υγειονομική περίθαλψη, σίτιση, στέγαση, ασφάλεια, εκπαίδευση και ενέργεια. Σε συνεργασία με την εταιρία Zain και την MBC Hope, με την υποστήριξη των οργανώσεων United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) και JUSOO αλλά και μέσω της καμπάνιας για τη δωρεά χρημάτων στην διαδικτυακή πλατφόρμα INDIEGOGO, το MITEF Pan Arab, θα βραβεύσει 5 νικήτριες ομάδες με χρηματικά έπαθλα ύψους 80,000 δολαρίων, και έμπρακτη καθοδήγηση προκειμένου να υλοποιήσουν επιτυχώς το έργο τους και να συμβάλουν ενεργά στην καλυτέρευση των συνθηκών για τους πρόσφυγες.

mit innovative

Το MIT Enterprise Forum Greece συμμετέχει ως υποστηρικτής αυτής της κίνησης και καλεί σε συμμετοχή Έλληνες επιχειρηματίες και ερευνητές από το χώρο της τεχνολογίας να καταθέσουν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό έως την 1η Σεπτεμβρίου, 2016 με στόχο να λάβουν: α) κοινωνική ανταμοιβή, συμβάλλοντας στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των προσφύγων, β) οικονομική ενίσχυση, μέσω των βραβείων που θα διεκδικήσουν, και γ) διεθνή αναγνώριση, μέσω διαφόρων δημοσιεύσεων σε ποικίλα μέσα, ενώ θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του έργου τους με την υποστήριξη της διεθνούς επιτροπής του MITEF Pan Arab.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, παρακαλούνται να συμβουλευτούν τα Κριτήρια Επιλογής Συμμετεχόντων καθώς και τους Όρους & Προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.