ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Huawei: Προσβλέπει σε ηγετική θέση στην αγορά με το Ρ10

09:20 - 04 Απρ 2017 | Τεχνολογία
Huawei: Προσβλέπει σε ηγετική θέση στην αγορά με το Ρ10
Ηγετική θέση φιλοδοξεί η Huawei να πάρει και στην ελληνική αγορά όπως και διεθνώς με την επίσημη παρουσίαση του κινητού – «ναυαρχίδα» της εταιρίας του P10. Χθες σε ειδική εκδήλωση σε πολυχώρο της Αθήνας η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιακού υλικού στον κόσμο έδειξε στο ελληνικό κοινό τις μεγάλες δυνατότητες του νέoυ smartphone της.
Μια από αυτές που δίνει και το στίγμα του νέου κινητού παρουσιαζόταν στους τοίχους με την έκθεση πορτραίτων τραβηγμένων από το P10 από επώνυμους Έλληνες φωτογράφους.
 
«Το Δεκέμβριο του 2016 η εταιρία Huawei κατείχε το 20% της αγοράς» σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκδήλωση ο Managing Director Tonny Bao. Μιλώντας στο Reporter.gr ανέφερε ότι στόχος είναι η στέρεα ανάπτυξη της εταιρίας πάνω σε μια υγιή χρηματοοικονομική βάση. Υπογράμμισε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία η πορεία της Huawei είναι διαρκώς ανοδική.
 
Μάλιστα υπογράμμισε τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς και το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των δύο χωρών που αποτελεί βάση για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων.
 
Ο ίδιος κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες παρουσίας του στην Ελλάδα, από τον Ιανουάριο του 2016 να ηγηθεί μια προσπάθειας που υπερδιπλασίασε τα ποσοστά της εταιρίας στον κλάδο των κινητών.
 
Όπως τόνισε ο Πέτρος Δρακοπουλος country marketing manager της Huawei, το νέο smart phone «πατάει» πάνω στη συνεργασία της με την κορυφαία εταιρεία φωτογραφικών ειδών Leica, αλλά και τη Pantone Color Institute, ηγέτιδα παγκοσμίως στον χώρο του χρώματος.
 
Σημειώνεται ότι  συνεργασία με τη Leica υπάρχει ήδη κι από το Huawei P9, δείγμα της τάσης που ενυπάρχει στα κινητά που πλέον έχουν αντικαταστήσει και τις φωτογραφικές μηχανές.
 
Με βάση τα στοιχεία της GFK, η Huawei αποτελούσε την δεύτερη πιο επιτυχημένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016. Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα πάνω από 10.000 άνθρωποι μόνο κατά την περίοδο του Ιουλίου επέλεξαν τη συγκεκριμένη συσκευή, με αποτέλεσμα να χρίσουν το Huawei P9 lite ως την best seller συσκευή της αγοράς. 
 
Το Δεκέμβριο όπως αναφέρθηκε κατείχε το 20% της αγοράς όντας και πάλι στη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος πωλήσεων ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ για την εταιρία, που στην ομπρέλα της έχει και τις αγορές της Κύπρου και του Ισραήλ.
 
Σημειώνεται ότι τα μοντέλα Huawei Ρ10 και Huawei Ρ10 Plus συνδυάζουν δύο φωτογραφικές μηχανές, μία Leica στο μπροστινό μέρος και την Leica Dual στην ‘πλάτη’ της συσκευής. Με χαρακτηριστικά όπως ο φωτισμός επιπέδου επαγγελματικού στούντιο και η τεχνολογία τρισδιάστατης αναγνώρισης προσώπου, τα αποτελέσματα στην φωτογράφιση είναι εντυπωσιακά σε κάθε περιβάλλον.
 
Η Huawei που διατηρεί κέντρο διανομής στο ΣΕΠ, με τζίρο στο επίπεδο των  75 δισεκ. δολαρίων το 2016 εκ των οποίων τα 2/3 είναι από την αγορά τηλεπικοινωνιακού υλικού, είναι ένας παγκόσμιος κολοσσός. Πλέον στον τομέα της λύσεων τηλεπικοινωνιών είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο ενώ στα κινητά πλέον κατέχει παγκοσμίως της δεύτερη θέση.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 04 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.