ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς οι αισθητήρες του smartphone «μαρτυρούν» το pin σας;

13:27 - 12 Απρ 2017 | Τεχνολογία
Πώς οι αισθητήρες του smartphone «μαρτυρούν» το pin σας;
Με μια νέα ανακάλυψη ήρθαν πρόσφατα αντιμέτωποι ερευνητές στο πανεπιστήμιο Newcastle, οι οποίοι διαπίστωσαν πως είναι εύκολο και δυνατό να μεταβιβαστούν καταγραφές από τους αισθητήρες προσανατολισμού, κατεύθυνσης και κίνησης, κοινούς στην πλειονότητα των smartphone σε δικτυακούς τόπους.

Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, τα στοιχεία αυτά αρκούν για να μαντέψει κανείς τετραψήφια PIN ή password αν και υπό προϋποθέσεις. 

 

Η δοκιμή που έλαβε χώρα στο τμήμα Computer Science με επικεφαλής την Δρ Μάριαμ Μεεντεζάντ (Mehrnezhad) ζήτησε από χρήστες να εισάγουν πέντε φορές 50 γνωστά εκ των προτέρων PIN.

 

Από την εισαγωγή τους, μελέτησαν ό,τι κατέγραφαν οι αισθητήρες για την κατεύθυνση, την κίνηση και το ίχνος της κίνησης των δακτύλων του χρήστη.

 

Στη συνέχεια κατάφεραν να μαντέψουν με επιτυχία 70% από την πρώτη προσπάθεια τους τετραψήφιους κωδικούς και με επιτυχία 100% στην πέμπτη προσπάθεια.

 

Την ίδια ώρα, οι μελετητές διαπίστωσαν ότι οι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι όλες αυτές οι καταγραφές μπορεί να φανερώσουν PIN και password και φοβούνται περισσότερο την κάμερα ή το μικρόφωνο της συσκευής τους.

 

Αφού επαλήθευσαν τα δεδομένα, οι μελετητές ενημέρωσαν σχετικά τις εταιρείες ανάπτυξης των δημοφιλέστερων browser, εντούτοις καταθέτουν ότι το πρόβλημα έγκειται στο χειρισμό των καταγραφών των αισθητήρων που δεν είναι ενιαίος στη βιομηχανία, οπότε η λύση δεν μπορεί παρά να διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.