ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Samsung βάζει πλώρη για την αγορά... βιολογικών φαρμάκων

20:09 - 16 Μαϊ 2017 | Τεχνολογία
Η Samsung βάζει πλώρη για την αγορά... βιολογικών φαρμάκων
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη Samsung για τα smartphones και τις τηλεοράσεις της, ωστόσο είναι καιρός να μάθουμε πως σημαντικός είναι ο ρόλος της και στην… παρασκευή φαρμάκων.

Την περίοδο μάλιστα αυτή στις δυτικές ακτές της Νότιας Κορέας, η Samsung BioLogics χτίζει ένα εργοστάσιο 740 εκατ. δολαρίων που θα της επιτρέψει να γίνει ο μεγαλύτερος παρασκευαστής στην κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται βιολογικά, και δημιουργούνται όχι από χημικές ουσίες, αλλά από ζωντανά κύτταρα και συστατικά αίματος.

 

Η εταιρεία πήρε το βάπτισμα του πυρός το 2011 και πλέον έχει επιλέξει να επικεντρωθεί στην αγορά των βιολογικών φαρμάκων, που χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν από την αρθρίτιδα μέχρι τον καρκίνο.

 

Η συγκεκριμένη αγορά προβλέπεται να ξεπεράσει τα 223,7 δισ. δολάρια μέχρι το 2021.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung BioLogics Κιμ Τα-χαν δηλώνει έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή και διαπραγματεύεται περισσότερα από 15 νέα συμβόλαια.

 

Το ΔΣ της Samsung του άναψε πράσινο φως και του έδωσε 2 δισ. δολάρια για να ξεκινήσει την επιχείρηση πριν από έξι χρόνια.

 

Οι πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2017 έφτασαν τα 96 εκατ. δολάρια, αύξηση 2,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, αλλά η επιχείρηση παραμένει μη κερδοφόρα.

 

Η επιτυχία στα βιολογικά φάρμακα έχει μεγάλη σημασία για τη Samsung αλλά και τη Νότια Κορέα, καθώς τα smartphones της αντιμετωπίζουν ισχυρό ανταγωνισμό από την Apple και κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei, ενώ ο ηγέτης του ομίλου, Τζέι Λι, φυλακίστηκε ύστερα από ένα σκάνδαλο που προκάλεσε την καθαίρεση της Προέδρου της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.