ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple και Nokia αποφάσισαν να «γεφυρώσουν» τις διαφορές τους

15:17 - 23 Μαϊ 2017 | Τεχνολογία
Apple και Nokia αποφάσισαν να «γεφυρώσουν» τις διαφορές τους
Οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί, Apple και Nokia, που ανταγωνίζονται σε όλα αλλά κυρίως στις πατέντες, μάλλον αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη διαμάχη που ξεκίνησε πέρσι, λέγοντας πως διερευνούν τις δυνατότητες συνεργασίας σε «πρωτοβουλίες για την ψηφιακή υγεία».

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η Apple θα πληρώσει τη Nokia εφάπαξ μέχρι τη λήξη της συμφωνίας, η οποία προβλέπει ότι η φιλανδική εταιρεία θα προσφέρει κάποια προϊόντα και υπηρεσίας στον αμερικάνικο τεχνολογικό κολοσσό.

 

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Nokia μήνυσε την Apple, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία παραβίασε 32 τεχνολογικές πατέντες.

 

Τα ακριβή οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.  «Η συμφωνία είναι για κάθε έτος, οπότε πιθανότατα κινείται σε ένα επίπεδο εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων» δήλωσε αναλυτή της Wiseharbor. «Ο λόγος είναι ότι καλύπτει πολλές πατέντες και η Nokia έχει μερικές σημαντικές» πρόσθεσε.

 

Όπως ανέφερε η Nokia, «θέλει να στηρίξει την Apple», ενώ ο Jeff Williams της Apple δήλωσε πως η εταιρεία «είναι ικανοποιημένη με την επίλυση της διαμάχης».

 

Από το 2009 ως το 2011, οι δύο εταιρείες είχαν εμπλακεί σε μια σειρά νομικών διαμαχών σχετικά με τις πατέντες για την τεχνολογία που χρησιμοποιούν στα κινητά τηλέφωνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.