ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το smartphone που «απογείωσε» τη Samsung

21:07 - 29 Μαϊ 2017 | Τεχνολογία
Το smartphone που «απογείωσε» τη Samsung
Το ένα εκατομμύριο έφθασαν οι πωλήσεις του Galaxy S8 της Samsung στην εγχώρια αγορά, καταγράφοντας διπλάσιο ρυθμό αύξησης σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αναδεικνύοντας την ταχύτητα με την οποία η επιχείρηση ανακάμπτει μετά την κοστοβόρα ανάκληση του Galaxy Note 7 πέρυσι.

Η εταιρεία της Νότιας Κορέας σωστά σκεπτόμενη επένδυσε στη νέα premium συσκευή η οποία βγήκε στην αγορά στις 21 Απριλίου, προκειμένου να αποκαταστήσει την εικόνα της μετά από το «φιάσκο» με τις εκρήξεις που καταγράφτηκαν με το Note 7. Τώρα έχει δρομολογήσει μια επάνοδο στην παγκόσμια αρένα των smartphone.

 

Η εγχώρια αγορά ανταποκρίθηκε θετικά αφού οι καταναλωτές εντυπωσιάστηκαν με το λιτό design του και τις αναβαθμισμένες λειτουργίες του όπως είναι η ψηφιακή βοηθός Bixby.

 

Σύμφωνα με τον Kim Young-woo, αναλυτή στην SK Securities «η Samsung θα πρέπει να είναι χαρούμενη που το νέο κινητό δεν έχει προκαλέσει κανένα σοβαρό πρόβλημα όπως συνέβη με το πρόβλημα μπαταρίας του Note 7. Δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία για την ποιότητά του».

 

Οι πωλήσεις της συσκευής ωστόσο δεν παρουσιάζουν το ίδιο καλές επιδόσεις στο εξωτερικό όσο στην εγχώρια αγορά, αναφέρει ο κ. Kim. «Η επίδοσή του στην τοπική αγορά είναι πολύ καλή ενώ οι διεθνείς πωλήσεις είναι παρόμοιες με εκείνες που σημείωναν τα προηγούμενα μοντέλα. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί καταναλωτές στο εξωτερικό οι  οποίοι αναμένουν το λανσάρισμα του νέου iPhone», προσθέτει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.