ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύγχρονη τεχνολογία: Aλλάζει όσα γνωρίζατε για τους ελέγχους στα αεροδρόμια

10:51 - 30 Μαϊ 2017 | Τεχνολογία
Σύγχρονη τεχνολογία: Aλλάζει όσα γνωρίζατε για τους ελέγχους στα αεροδρόμια
Τουλάχιστον τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής συστημάτων ελέγχου αποσκευών αναπτύσσουν νέα συστήματα που θα είναι πολύ καλύτερα στο να εντοπίζουν εκρηκτικές ύλες από τα μηχανήματα με ακτίνες Χ που λειτουργούν σήμερα στα αεροδρόμια.

Έτσι οι επιβάτες από ‘δω και πέρα θα μπορούν να μεταφέρουν τα laptops τους ή άλλα ηλεκτρονικά, ακόμη και υγρά, στις τσάντες τους.

 

«Είναι σίγουρο ότι αυτό θα γίνει», σχολιάζει ο ο Τζόζεφ Παρέσι, διευθύνων σύμβουλος της Intergrated Defense & Security Solutions, η οποία έχει αναπτύξει μια από τις νέας τεχνολογίας συσκευές σάρωσης που έχει περάσει τον αρχικό έλεγχο της αμερικανικής κυβέρνησης. «Δεν συζητάμε το αν, αλλά το πότε αυτό θα συμβεί».

 

Η ταχύτητα με την οποία θα μπορούν να τεθούν σε ευρεία χρήση σε Ευρώπη και Αμερική τα νέα συστήματα ελέγχου παραμένει άγνωστη.

 

Πριν από μια δεκαετία οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να αποσύρουν εκατοντάδες μηχανήματα ελέγχου που είχαν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν εκρηκτικά επειδή δεν διαφάνηκε ότι δεν λειτουργούσαν σωστά σε πραγματικές συνθήκες.

 

Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν έχει αποδεσμεύσει χρήματα για μεγάλες αγορές των νέων μηχανημάτων. Η αντικατάσταση των μηχανημάτων ελέγχου μόνο στις ΗΠΑ μπορεί να κοστίσει περισσότερο από 1 δισ. δολάρια.

 

Να αναφερθεί πως η Αμερικάνικη Υπηρεσία Ασφαλείας τον Μάρτιο απαγόρεψε την μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών μεγαλύτερων από ένα κινητό τηλέφωνο στις πτήσεις που προέρχονταν από 10 αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής στις ΗΠΑ επειδή θεωρητικά οι τρομοκράτες είχαν βρει τρόπους να κρύβουν εκρηκτικά σε τέτοιες συσκευές.

 

Από τότε η υπηρεσία έχει εξετάσει την επιβολή της απαγόρευσης και στις πτήσεις που φεύγουν από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:58 - 30 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.