ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 2,3 εκατ. τεμάχια οι πωλήσεις AR/VR headsets

21:55 - 06 Ιουν 2017 | Τεχνολογία
Στα 2,3 εκατ. τεμάχια οι πωλήσεις AR/VR headsets
Σε επίπεδα σχετικά χαμηλότερα από εκείνα που θα περίμεναν αρκετοί αναλυτές, βρέθηκαν οι πωλήσεις των συσκευών (headsets) για την πρόσβαση σε εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR), αλλά και επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της IDC, το 1ο τρίμηνο του 2017 διετέθησαν παγκοσμίως περίπου 2,28 εκατ. headsets με το VR να αντιπροσωπεύει, βάσει των ίδιων εκτιμήσεων, το 98%.

Το νούμερο χαρακτηρίζεται σχετικά χαμηλό, αν αναλογιστεί κάποιος το θόρυβο που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια για το χώρο του VR, με την IDC πάντως να αναμένει ότι ο ρυθμός αύξησης μέχρι το τέλος της χρονιάς θα αντιστοιχεί σε τριψήφιο ποσοστό.

Η πρόκληση, όπως παραδέχεται η IDC, είναι η δημιουργία περιεχομένου που να απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς οι συσκευές δεν δείχνουν να είναι το πρόβλημα.

Όσον αφορά το AR, πρόκειται για μία τεχνολογία που κάνει ακόμη τα πρώτα βήματα της, αλλά αναμένεται να παρουσιάσει υψηλούς ρυθμούς, δεδομένου ότι αρκετοί κατασκευαστές smartphones και tablets έχουν κάνει γνωστό ότι σκοπεύουν να την αξιοποιήσουν.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Samsung, με μερίδιο αγοράς που διαμορφώθηκε στο 21,5%. Σχετικά κοντά η Sony με μερίδιο της τάξεως του 18,5%, αν και η ιαπωνική εταιρεία προωθεί αποκλειστικά το PlayStation VR headset, το οποίο δείχνει να σημειώνει αρκετά μεγάλη εμπορική επιτυχία, δεδομένης και της υποστήριξης που υπάρχει από πλευράς παιχνιδιών.

Στην τρίτη θέση είναι η HTC με μερίδιο της τάξεως του 8,4%, παρά το γεγονός ότι το Vive δεν θεωρείται και από τις πλέον προσιτές συσκευές στην κατηγορία των VR headsets. Στην τέταρτη θέση συναντάμε το Facebook λόγω του Oculus Rift και μερίδιο που φθάνει στο 4,4%, ενώ την πεντάδα κλείνει η TCL με 4% χάρη στη δική της πρόταση, που απευθύνεται στους κατόχους smartphones της Alcatel. Το γεγονός, πάντως, ότι οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν μερίδιο που φθάνει στο 43% δείχνει ότι η αγορά είναι αρκετά κατακερματισμένη.

Πηγή: sepe.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.