ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

30 χρόνια «Erasmus»-Γενέθλια με μια νέα εφαρμογή για κινητά!

07:13 - 14 Ιουν 2017 | Τεχνολογία
30 χρόνια «Erasmus»-Γενέθλια με μια νέα εφαρμογή για κινητά!
Τη νέα εφαρμογή για κινητά «Erasmus+» παρουσίασε η Ε.Ε. με την ευκαιρία της 30ής επετείου του προγράμματος Erasmus.

Σύμφωνα με την Κομισιόν η εφαρμογή για κινητά Erasmus+ αποτελεί σημαντική πρόοδο. Θα καθοδηγεί φοιτητές, σπουδαστές επαγγελματικής κατάρτισης και νέους καθ’ όλη τη διάρκεια της Erasmus+ εμπειρίας τους. Με τον τρόπο αυτό το πρόγραμμα θα γίνει πιο προσιτό σε όλους χωρίς να υπάρχουν αποκλεισμοί.

Η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να στηρίξει το πρόγραμμα Erasmus+ μετά το 2020 μαζί με τη γενιά Erasmus+ για να το ενισχύσει και να εξασφαλίσει ότι θα προσεγγίσει πολύ ευρύτερο φάσμα νέων ανθρώπων.

 

Η εφαρμογή για κινητά Erasmus+ θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • να παρακολουθούν εύκολα την πρόοδο τους κατά τα διάφορα διοικητικά στάδια πριν, στη διάρκεια και μετά την παραμονή τους στο εξωτερικό. Μέσω της εφαρμογής, οι φοιτητές θα μπορούν επίσης να υπογράφουν τις συμβάσεις για τις σπουδές τους διαδικτυακά τόσο με το πανεπιστήμιο αποστολής όσο και με το πανεπιστήμιο υποδοχής·
  • να κοινοποιούν και να ψηφίζουν προτιμήσεις ώστε να βοηθούν τους άλλους να ενταχθούν στην τοπική κοινότητα· και
  • να βελτιώνουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες μέσω συνδέσμου προς την πλατφόρμα Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης του Erasmus+, η οποία προσφέρει γλωσσικά μαθήματα διαδικτυακά και διαδραστική καθοδήγηση.

Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής είναι ήδη διαθέσιμη για τα συστήματα iOS και Android. Με νέα χαρακτηριστικά και συνεχείς επικαιροποιήσεις η εφαρμογή σύντομα θα καλύψει και άλλες ομάδες συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Erasmus+, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της γενιάς Erasmus+.

 

Από την έναρξη του αρχικού προγράμματος Erasmus το 1987, έχουν ωφεληθεί 9 εκατομμύρια άνθρωποι από τις ανταλλαγές με χώρες του εξωτερικού. Στη σημερινή εκδήλωση στο Στρασβούργο οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα απονείμουν συμβολικό βραβείο για τον «9άκις εκατομμυριοστό συμμετέχοντα» σε 33 εκπροσώπους της γενιάς Erasmus+, έναν από καθεμιά από τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες. Την τελετή βράβευσης θα ακολουθήσουν συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του προγράμματος Erasmus+ μετά το 2020, στις οποίες θα πάρουν μέρος νέοι, συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Erasmus+ και οργανώσεις, ΜΚΟ, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, νυν και πρώην μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής — μεταξύ των οποίων και εκείνοι που συνέβαλαν στη δημιουργία του αρχικού προγράμματος Erasmus.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:05 - 14 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.