ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κομισιόν «κυνηγά» τη Google-«Βαρύ» πρόστιμο πληρώνει ο τεχνολογικός κολοσσός

14:10 - 16 Ιουν 2017 | Τεχνολογία
Η Κομισιόν «κυνηγά» τη Google-«Βαρύ» πρόστιμο πληρώνει ο τεχνολογικός κολοσσός
Πρόστιμο ύψους άνω του ενός δισ. ευρώ θα κληθεί να καταβάλει η Google στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο υπόθεσης μονοπωλίου.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, η τεχνολογική εταιρεία καταχράστηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά μηχανών αναζήτησης, μεταδίδουν οι Financial Times επικαλούμενοι δύο ανώνυμες πηγές.

 

Η εφημερίδα επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την πρώτη από τρεις αποφάσεις, στο πλαίσιο υποθέσεων που αφορούν στις πρακτικές της Google στην Ευρώπη.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Reuters, η Google είχε αποπειραθεί να διευθετήσει τη διαμάχη με την ΕΕ τρεις φορές μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία.

 

Εκπρόσωπος της τεχνολογικής εταιρίας δεν έχει σχολιάσει σήμερα τις πληροφορίες, αλλά η Google έχει στο παρελθόν υπερασπιστεί τις πρακτικές της, υποστηρίζοντας πως η επιχειρηματολογία της Κομισιόν «δεν συνάδει με την πραγματικότητα του πώς ψωνίζει ο κόσμος διαδικτυακά».

 

Mια σειρά υψηλών προστίμων έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αμερικανικές εταιρίες, με την έγκριση της «σκληροπυρηνικής» επιτρόπου Μαργκρέτε Βερστάγκερ. Τον περασμένο Αύγουστο, η αντιμονοπωλιακή αρχή επέβαλε τεράστιο πρόστιμο ύψους 13 δισ. δολαρίων στην Apple, πυροδοτώντας κατηγορίες πως η ΕΕ υιοθετηθεί αντιαμερικανική στάση.

 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Βρυξέλλες άνοιξαν τρεις ξεχωριστές επίσημες έρευνες στις πρακτικές αδειοδότησης και διανομής των Nike, Sanrio και Universal Studios στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.