ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Galaxy Note 8: Η αναγνώριση προσώπου μπορεί εύκολα να…"ξεγελαστεί"

08:00 - 07 Σεπ 2017 | Τεχνολογία
Galaxy Note 8: Η αναγνώριση προσώπου μπορεί εύκολα να…"ξεγελαστεί"
Το Galaxy Note 8 είναι το νέο smartphone της Samsung και σύμφωνα με το Business Insider η συνολική εμπειρία που παρέχει η συγκεκριμένη συσκευή είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Ωστόσο το Galaxy Note 8 παρουσιάζει ένα αρκετά μεγάλο μειονέκτημα.

Μετά από δοκιμή της συσκευή η ομάδα του Business Insider ανακάλυψε ότι η δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου που προσφέρει η συσκευή μπορεί να εξαπατηθεί με μια φωτογραφία.

Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο σαρώνοντας το πρόσωπό τους με την κάμερα που βρίσκεται μπροστά, αντί να χρησιμοποιήσουν κάποιο κωδικό πρόσβασης ή το δακτυλικό τους αποτύπωμα.

Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι ακόμη και φωτογραφίες σχετικά χαμηλής ποιότητας, όπως αυτές που ανεβαίνουν στο Facebook και το Instagram, μπορούν να ξεγελάσουν την αναγνώριση προσώπου.

 

 

Καθώς τα smartphones έχουν γίνει πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ψηφιακής μας  καθημερινότητας  και  περιέχουν πολλές ευαίσθητες πληροφορίες (όπως αριθμούς κατοικίας ή πιστωτικής κάρτας), είναι πολύ σημαντικό οι συσκευές να χαρακτηρίζονται από ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όσους ανησυχούν πως τα στοιχεία και τα δεδομένα τους δεν είναι ασφαλή με το Galaxy Note 8, υπάρχει η επιλογή να μην χρησιμοποιηθεί η αναγνώριση προσώπου. Το Galaxy Note 8 σας επιτρέπει επίσης να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο με την ίριδα, το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή τον γνωστό σε όλους κωδικό πρόσβασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.