ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Huawei «εκθρονίζει» την Apple στην παγκόσμια κατάταξη

10:12 - 09 Σεπ 2017 | Τεχνολογία
Η Huawei «εκθρονίζει» την Apple στην παγκόσμια κατάταξη
Ο τίτλος του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphone στον κόσμο δεν ανήκει πλέον στην Apple.

Τα νέα στοιχεία της έρευνας από την εταιρεία Counterpoint δείχνουν ότι η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone, Huawei, ξεπέρασε με συνέπεια την Apple στις πωλήσεις smartphone τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και αναλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση παγκοσμιώς, με τη Samsung να παραμένει ακλόνητη στην κορυφή.

Τα πρώτα στοιχεία για τον Αύγουστο δείχνουν ότι η Huawei είναι πολυ πιθανό να διατηρήσει τη δεύτερη θέση για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα, αλλά οι πωλήσεις της Apple μπορεί να ανακάμψουν στις 12 Σεπτεμβρίου, όταν λανσαριστεί η καινούργια σειρά iPhone για 2017.

Η εμπειρία δείχνει πως ο όγκος των ετήσιων πωλήσεων  της Apple συνήθως εκτινάσσεται το τελευταίο εξάμηνο του έτους. Με τρία νέα μοντέλα iPhone που θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο, η Huawei πιθανότατα θα χάσει το προβάδισμά της. Η Apple θα μπορέσει να ανακτήσει τη δεύτερη θέση, εκτός και αν η Huawei μπορέσει να κυριαρχήσει στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

"Αν και η άνοδος της Huawei είναι προσωρινή καθώς σύντομα αναμένεται το νέο μοντέλο της iPhone, αξίζει να σημειώσουμε τον ρυθμό με τον οποίο αναπτύσσεται η κινέζικη εταιρεία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Peter Richardson, διευθυντής έρευνας του Counterpoint.

Είναι δεδομένο ότι η Huawei εξαρτάται από την εγχώρια αγορά της Κίνας για ανάπτυξη. Εν τω μεταξύ, η Apple διπλασιάζει τις προσπάθειές της στη χώρα διευρύνοντας την παρουσία της στο λιανικό εμπόριο. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Huawei είναι η πλήρης έλλειψη συσκευών υψηλής τεχνολογίας, γεγονός που αποτελεσματικά οδηγεί στη μη εδραίωση τη κινεζικής εταιρείας στην αγορά.

 

apple v china

Τελευταία τροποποίηση στις 09:40 - 09 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.