ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρομπότ-μαέστρος κατακτά τον κόσμο... της μουσικής! (video)

08:00 - 15 Σεπ 2017 | Τεχνολογία
Ρομπότ-μαέστρος κατακτά τον κόσμο... της μουσικής! (video)
Το ανθρωποειδές ρομπότ YuMi δεν έδειξε κανένα σημάδι άγχους όταν σήκωσε την μπαγκέτα του μαέστρου για να διευθύνει την φιλαρμονική ορχήστρα Lucca, πλάι στον Ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι.

Το YuMi πρόκειται για ένα ρομπότ με δύο «χέρια», κατασκευασμένο από την ελβετική εταιρεία ABB, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο Verdi της Πίζας στο πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής στην πόλη της Τοσκάνης.

 

2274879

 

Ο Andrea Colombini, ο πραγματικός διευθυντής ορχήστρας της φιλαρμονική ορχήστρας Lucca, δήλωσε ότι η ευελιξία και η προσοχή του YuMi στο μήκος και την ταχύτητα των χειρονομιών ήταν "απίστευτες".

Το ρομπότ, κατά τη διάρκεια των προβών της ορχήστρας, διδάχθηκε όλες τις κινήσεις που εκτελεί ο Colombini και απομνημόνευσε τις σωστές χειρονομίες. Ωστόσο, το ρομπότ δεν είναι σε θέση να αυτοσχεδιάσει και συνεπώς οποιαδήποτε απροσδόκητη αλλαγή στο ρυθμό από τους μουσικούς θα ήταν απλώς καταστροφική.

 

image 1

 

Το ρομπότ διεύθυνε τρία εκ των 18 κομματιών που έλαβαν χώρα στην παράσταση το βράδυ της Τρίτης, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης άριας La Donna e 'Mobile, από την όπερα Rigoletto του Verdi.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 14 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.