ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μπλόκο» της Κίνας στο... WhatsApp

14:55 - 27 Σεπ 2017 | Τεχνολογία
«Μπλόκο» της Κίνας στο... WhatsApp
Τέλος στη λειτουργία της πλατφόρμας επικοινωνίας WhatsApp του Facebook προσπαθεί να βάλει η Κίνα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ελέγξει, όσο το δυνατόν περισσότερο, τη σφαίρα της online επικοινωνίας.

Οι παρεμβολές άρχισαν τον Ιούλιο, όταν οι χρήστες του WhatsApp στην Κίνα άρχισαν να αντιμετωπίζουν σποραδικά προβλήματα με την αποστολή εικόνων και φωνητικών μηνυμάτων. Έκτοτε, οι παρεμβολές έχουν αυξηθεί, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο έλεγχος του Internet ενόψει και του 19ου συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας που ξεκινά τον Οκτώβριο. Οι κινεζικές Αρχές επέβαλαν πρόστιμα σε εταιρείες επειδή δεν έλεγξαν το περιεχόμενο, έκλεισαν site που ασχολούνταν με celebrities και επέβαλαν κυρώσεις στους διαχειριστές των chatgroup του WeChat επειδή επέτρεπαν να ανταλλάσσεται περιεχόμενο εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Από την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες του WhatsApp στην Κίνα άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και με την ανταλλαγή μηνυμάτων.

Μέχρι στιγμής, οι διακοπές που παρατηρούνται είναι σποραδικές, επειδή το Facebook χρησιμοποιεί πολλές διευθύνσεις server, με αποτέλεσμα οι Αρχές να μην καταφέρνουν πάντα να ελέγξουν τη ροή των πληροφοριών. Ωστόσο, όπως λένε οι ειδικοί, είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρουν...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.