ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yahoo!: Παραβιάστηκαν 3 δισ. λογαριασμοί το 2013

18:34 - 05 Οκτ 2017 | Τεχνολογία
Yahoo!: Παραβιάστηκαν 3 δισ. λογαριασμοί το 2013
Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη, έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, προχώρησε η Yahoo.

Συγκεκριμένα, τρία δισεκατομμύρια λογαριασμοί της Yahoo επηρεάστηκαν από την παραβίαση του 2013 σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας. Πριν λίγο καιρό η Yahoo είχε ανακοινώσει ότι οι λογαριασμοί που είχαν επηρεαστεί έφταναν το 1 δισεκατομμύριο, σε μια επίθεση που θεωρούνταν η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στην ιστορία.

Η εταιρεία, η οποία πλέον είναι μέλος της Verizon Communications, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι τα στοιχεία χρηστών τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου λογαριασμών είχαν κλαπεί από μια κυβερνοεπίθεση που είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2013 μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όμως η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι από τις έρευνες προκύπτει πως οι κλεμμένες πληροφορίες δεν περιελάμβαναν κωδικούς πρόσβασης, δεδομένα πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή οποιαδήποτε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Ειδικότερα η ανακοίνωση λέει «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σχετικά με την ανακοίνωση της Yahoo τον Δεκέμβριο για την παραβίαση του Αυγούστου του 2013, η εταιρεία έλαβε δραστικά μέτρα για την προστασία των λογαριασμών. Η Yahoo απατούσε από όλους τους χρήστες που δεν είχαν αλλάξει του κωδικούς πρόσβασης μετά την παραβίαση, να το πράξουν. Η εταιρεία επίσης ακύρωσε τις κρυπτογραφημένες ερωτήσεις και απαντήσεις ασφαλείας, ώστε αυτά να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παράνομη πρόσβαση σε λογαριασμούς της Yahoo».

Σύμφωνα με δημοσίευμά του Guardian, η παραβίαση ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή για την εταιρεία και τα στελέχη της. Τρανταχτά παραδείγματα, η Μαρίσα Μέϊερ, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, η οποία παραιτήθηκε μετά την ανακοίνωση της υπόθεσης και ο επικεφαλής της δικηγορικής ομάδας της εταιρείας, Ρόναλντ Μπελ, ο οποίος εγκατέλειψε το πόστο του μετά τις αποκαλύψεις.

Εκπρόσωπος της Yahoo δήλωσε αναφορικά με τον αληθινό αριθμό των λογαριασμών που έχουν επηρεαστεί από την κλοπή δεδομένων, ότι στα 3 δισεκατομμύρια περιλαμβάνονταν και πολλοί λογαριασμοί που είτε είχαν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα είτε καθόλου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.