ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να γιατί το iPhone σου… «σέρνεται» όποτε κυκλοφορεί νέο μοντέλο

13:00 - 11 Οκτ 2017 | Τεχνολογία
Να γιατί το iPhone σου… «σέρνεται» όποτε κυκλοφορεί νέο μοντέλο
Η αλήθεια για τις «θεωρίες συνομωσίας», σύμφωνα με τις οποίες η Apple επιβραδύνει σκόπιμα τις παλαιότερες συσκευές όποτε κυκλοφορεί μια νέα έκδοση iPhone.

Η εταιρεία λογισμικού Futuremark υπέβαλε σε ελέγχους τα iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s και iPhone 7 και διαπίστωσε ότι κάθε ένα από τα παραπάνω τηλέφωνα διατηρεί την απόδοσή του, ακόμα και μετά την κυκλοφορία του νέου iPhone.

Οι δοκιμές της Futuremark αποκάλυψαν ότι οι επεξεργαστές που διαθέτουν τα παλαιότερα μοντέλα, ακόμα και τόσο παλιά όσο το iPhone 5S του 2013, αποδίδουν εξίσου καλά όταν «τρέχουν» με το πιο πρόσφατο iOS 11 της Apple, όπως και με το iOS 9, που κυκλοφόρησε το 2015.

Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα πάντα με την Futuremark, για τα iPhone 6, iPhone 6s και iPhone 7.

iphone5s sling shot extreme cpu performance

Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν «θεωρίες συνομωσίας», σύμφωνα με τις οποίες η Apple επιβραδύνει σκόπιμα τις παλαιότερες συσκευές όποτε κυκλοφορεί μια νέα έκδοση iPhone -μια τακτική γνωστή ως «σχεδιασμένη απαρχαίωση»- προκειμένου να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες παλαιότερων συσκευών, να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Αντ 'αυτού, η απόδοση ενός παλαιότερου iPhone πιθανότατα επηρεάζεται από τις νέες εκδόσεις του iOS και τις επακόλουθες ενημερώσεις των εφαρμογών, οι οποίες συνήθως κυκλοφορούν σε συνδυασμό με κάθε νέα συσκευή. Οι νέες εκδόσεις του iOS, καθώς και οι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί ώστε να τις υποστηρίζουν, περιλαμβάνουν συχνά λειτουργίες που είναι φτιαγμένες για να «ταιριάζουν» με το hardware των νέων μοντέλων.

Γίνεται λοιπόν κατανοητός ο λόγος που τα παλαιότερα iPhones μπορεί να… επιβραδυνθούν όταν κυκλοφορούν τα νέα. Οι νέες εκδόσεις του iOS και των apps που κυκλοφορούν μαζί με το τελευταίο iPhone μπορεί απλά να μην είναι «συμβατές» με τους επεξεργαστές των παλαιότερων μοντέλων.

Η Futuremark σημειώνει επίσης ότι η αίσθηση ότι το iPhone σας επιβραδύνεται, ίσως είναι καθαρά «ψυχολογική». Ουσιαστικά, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένα νέο, βελτιωμένο μοντέλο διαθέσιμο, αυτομάτως θεωρείτε το «παλιό» σας iPhone κατώτερο.

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι παλαιότερες συσκευές γενικά λειτουργούν πιο αργά με την πάροδο του χρόνου, σχετικά πρόσφατα μοντέλα όπως το iPhone 6s εξακολουθούν να αποδίδουν εξαιρετικά, ακόμα και μετά από δύο χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 11 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.